We moeten voor onze gezondheid allemaal meer broccoli eten

redactie 22 Sep 2019 Entertainment

Je avondmaal kiezen blijft lastig. Je probeert natuurlijk zo gezond mogelijk te doen. Maar zijn die stukken groenvoer die je naar binnen harkt altijd wel zo gezond als wordt beweerd? Wij weten in elk geval wat je wel naar binnen moet schuiven, want broccoli blijkt het allerbeste voor je te zijn.

Rauw

Volgens onderzoekers is broccoli ‘een levensredder’ en is haalt dit hompje groente meer dan genoeg gezonde voordelen in huis. Broccoli zou zelfs effect kunnen hebben op je mentale gezondheid. En door het magnesium in de broccoli blijft je geheugen scherp, ontdekten onderzoekers van de Chung Hua University in China. Met andere woorden: ga naar de supermarkt en sla een voorraad van deze groene rakkers in. De gezondste manier is om het stuk mondkost met je blote mannen klauwen zo rauw in je mond te proppen, kijk, weet je dat ook weer. Bon appétit!

Hier de vijf belangrijkste redenen waarom je voor deze groene stronken moet kiezen:

Eet naar hartenlust
In een onderzoek dat onlangs in wetenschapstijdschrift The Journal of Agricultural and Food Chemistry werd gepubliceerd is te lezen dat het eten van broccoliroosjes de productie van thioredoxin stimuleert. Deze stof beschermt je hartcellen.

Gezond sexleven
Gezond eten betekent gezonde sex. Uit een Spaans onderzoek blijkt dat foliumzuur in broccoli zorgt voor meer sperma, intensere orgasmes en een verbeterde vruchtbaarheid.

Snel herstel
Ga voor groen om je spierpijn te verzachten. Uit een studie in het Britse tijdschrift Journal of Nutrition blijkt dat vitamine C kan helpen om je spieren sneller te laten herstellen na een intensieve training. Laat je niet gek maken door sinaasappels: een portie broccoli bevat een stuk meer van de ADH (zo’n 148%) vitamine C. Binnen de kortste til jij weer gewichten boven je hoofd.

Eet meer, weeg minder
Vezels, vezels! Uit een onderzoek van het Amerikaanse Department of Agriculture blijkt dat personen die dagelijks 24 gram vezels binnenkrijgen (ongeveer een kleine stronk broccoli) 90 kcal extra konden eten zonder daarvan aan te komen.

Kleinere kans op ziektes
Uit onderzoek blijkt dat mannen die dagelijks drie porties (of meer) kruisbloemige groentes, zoals broccoli, aten zo’n 41 procent minder kans hebben op prostaatkanker. Wees niet te zuinig met de peper; onderzoekers uit Illinois ontdekten dat het kruiden van de groente de kanker bestrijdende componenten alleen maar ten goede komt.

Men's Health

Reageer op artikel:
We moeten voor onze gezondheid allemaal meer broccoli eten
Sluiten