McLaren bouwt monsterlijke LEGO-versie van zijn McLaren Senna

redactie 31 mrt 2019 Machines

Wat doe je als je wel een dikke McLaren wil hebben, maar je hem niet kan kopen? Juist, je overvalt een bank. Oké, we kunnen ons voorstellen dat je dat niet zo’n goed idee vindt. Al dat gezeur met de politie enzo. Je kan blijkbaar ook gewoon zo’n lijpe bolide van LEGO maken. McLaren heeft tenminste laten zien dat het heel goed mogelijk is. We denken alleen dat ‘ie niet zo snel is als de echte Senna.

De autofabrikant heeft met een aantal werknemers zo’n 5000 werkuren gestoken in het maken van de speelgoedauto. Er waren grofweg een half miljoen steentjes nodig om dit 1:1 model te maken. Ze hebben goed hun best gedaan, want aan alle details zijn gedacht. Hij is zelfs voorzien van echte kuipstoeltjes, een McLaren-stuur en pedalen. Een werkende startknop die het geluid van het bakbeest simuleert en een werkend dak, maken ‘m helemaal af.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

McLaren’s most aggressive road car to date has been recreated in breath-taking detail as a 1:1 scale @LEGO model. 467,854 bricks weighing in at an incredible 1700KG make up this #FullScale model of the mighty #McLarenSenna. An astonishing feat of model making endurance. #LEGOSpeedChampions #LEGO

Een bericht gedeeld door McLaren Automotive (@mclarenauto) op

LEGO-McLaren Senna

Het nieuwe LEGO-speeltje van McLaren weegt zo’n 1520 kilo. Dat is bijna 500 kilogram meer dan de echte versie. We denken alleen dat de rijdende uitvoering je iets meer gaat kosten. Voor een McLaren Senna betaal je namelijk meer dan een miljoen eurootjes. Al zal de LEGO-versie ook niet goedkoop zijn, als ‘ie überhaupt een keer verkocht wordt.

Foto’s: McLaren

 

Reageer op artikel:
McLaren bouwt monsterlijke LEGO-versie van zijn McLaren Senna
Sluiten