Deze SUV van 2 miljoen euro moet rechtstreeks uit Bruce Wayne’s garage komen

Redactie 28 mrt 2019 Machines

De Batmobile is hier helemaal niks bij. Een brok geweld aan mannelijkheid van de bovenste plank. De Karlmann King is de duurste SUV die nu op de markt staat. 2 miljoen keihard verdiende knaken gaat ‘ie jou kosten makker.

Dit pareltje is ontworpen door het Chinese bedrijf IAT Automobile. Drie keer raden hoeveel werknemers aan deze monsterbolide hebben gewerkt. Fout, fout fout. Het zijn 1.800 mensen. Dat zijn net zoveel inwoners als Hegelsom, of een ander klein gehucht in Nederland. Zal wel dringen zijn in de kantine tijdens de lunch.

Kogelvrij

De SUV is gebouwd op een Ford F-550 platform en kost dus in totaal 2 miljoen euro. Het mooie is dat ‘ie nog veel duurder kan. Als je nog meer extra’s op je wagen wilt, kun je dit allemaal nog toevoegen. Eigenlijk is die 2 miljoen wel genoeg, maar je wilt die Wii en Xbox One toch niet missen? Hij weegt 4.500 kilogram en ook hier geldt dat ‘ie nog wat zwaarder kan. Helaas niet de snelste SUV ter wereld, want hij kan ‘maar’ 140 kilometer per uur. Voor de echte meesters onder ons, kun je ook nog de gepantserde versie aanschaffen. Dan weegt hij 6.000 kilo’s. Wat zit er dan op die gepantserde versie? Je krijgt een bijna 100 procent veiligheidsgarantie door het kogelvrije omhulsel dat over de SUV wordt heen gegoten. Om dat alles voort te duwen heeft de Karlmann King een V10 motor nodig.

Dan hebben we alleen de buitenkant gehad. Verder zit er binnenin ook nog wel ‘t een en ander in wat de moeite waard is. Een kort lijstje met een aantal specs die in de SUV zitten: TV, espressomachine, gaming console, champagnevriezer en sfeerverlichting. Een jaar geleden schreven we al over de duurste SUV ter wereld, maar vanaf nu is ‘ie dan ook eindelijk leverbaar. Wanneer de eerste op Nederlands kenteken?

Foto’s: Karlmann King

Reageer op artikel:
Deze SUV van 2 miljoen euro moet rechtstreeks uit Bruce Wayne’s garage komen
Sluiten