RM Sotheby’s onthult veilingspektakel met de iconische McLaren P1 en Porsche 918 Spyder

Petrolheads opgelet, we hebben weer heerlijk nieuws voor jullie! RM Sotheby’s maakt zich op om niet één, maar twee autowondertjes te veilen die je hart sneller zullen laten kloppen: de McLaren P1 uit 2015 en de Porsche 918 Spyder. Deze hypercars vormen tweederde van de heilige drie-eenheid onder de hypercars (de derde is de Ferrari LaFerrari).

Deze autolegendes, die het toppunt van designtalent en hybride prestaties belichamen, veroorzaken nogal wat opschudding in de autowereld. Er wordt verwacht dat ze aanzienlijke aandacht zullen trekken van autoliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld, met een gecombineerde schatting van een verbijsterende 4.7 miljoen dollar!

McLaren P1

Laten we beginnen met de McLaren P1. Deze wagen, die beperkt is tot slechts 375 exemplaren, is een bewijs van de nalatenschap van McLaren en draagt de fakkel van de iconische F1 over. Het exemplaar dat op de veiling komt, is een model uit 2015, precies uit de goede periode toen hypercars hun hoogtepunt bereikten.

Deze P1 die liefkozend de ‘The Professor’ wordt genoemd, beschikt over een exclusieve Professor 2 Blue-kleur, zorgvuldig aan aangepast aan de precieze normen van de oorspronkelijke eigenaar. Het unieke karakter stekt zich uit tot het interieur, met stoelen die lijken op die van een Ferrari 365 GTB/4 Daytona.

Foto: RM Sotheby’s

Deze blauwe beauty levert  een 3.8 liter twin-turbo V-8-motor van de P1 aangevuld met een elektromotor, maar liefst 893 pk. Met een topsnelheid van 350 km/u en een tijd van 0-100km/u in 2.7 seconden. En de aerodynamica? Verstelde voor- en achterspoilers zorgen voor een maximale grip op de weg, waardoor het een waar wonder van techniek en design is.

Porsche 918 Spyder

Laten we nu overschakelen naar de Porsche 918 Spyder. Deze verbluffende representatie van Porsche’s uitstapje naar hybrid technologie, geproduceerd in een exclusieve oplagen van 918 exemplaren, combineert indrukwekkende snelheid met dagelijkse rijeigenschappen. Deze 918, voorbeeld 488, is uitgevoerd in een zeldzame fabriekslak-naar-monsterkleur: Mexico Blue.

Onder de motorkap genereert een 90 graden V-8-motor, aangevuld met twee elektromotoren, een indrukwekkende 887 pk. Dit vertaalt zich in een topsnelheid van 340 km/uur en een zinderende 0-60-tijd van minder da. 2.5 seconden.

Foto: RM Sotheby’s

Specs

Zowel de P1 als de 918 zijn voorzien met een carbonfiber versterkt chassis en geavanceerde aerodynamica, waaronder verstelbare achtervleugel voor stabiliteit en grip bij hoge snelheden. De 918 Spyder valt op door zijn Acid Green-accenten, een knipoog naar de hybride-elektrische modellen van Porsche en wordt geleverd met tal van fabrieksmerken zoals het carbonfiber interieur pakket en het liftsysteem voor de vooras.

Foto: RM Sotheby’s

Terwijl RM Sotheby’s zich voorbereidt om deze auto-parels op het veilingblok te brengen, kun je niet anders dan dagdromen over het cruisen op de weg, met de wind door je haar, achter het stuur van een McLaren P1 of een Porsche 918 Spyder. Het enige dat deze veiling nog specialer zou maken is als er een met Blu Eletrico afgewerkte LaFerrari zou zijn. Toch is het voor elke autoliefhebber een droom die uitkomt als tweederde van de heilige drie-eenheid aanwezig is op de veiling.

Reageer op artikel:
RM Sotheby’s onthult veilingspektakel met de iconische McLaren P1 en Porsche 918 Spyder
Sluiten