McLaren maakt Ultimate Vision GT toekomstauto voor Gran Turismo Sport

Redactie 23 Sep 2017 Machines

Voor het komende PlayStation 4-racespel Gran Turismo Sport heeft McLaren een exclusieve, in-game virtuele concept hypercar genaamd “Ultimate Vision Gran Turismo” gecreëerd. Ook al is geen echte auto, de looks zijn astronomisch.

Terwijl het naar verluidt geen prototype is voor een toekomstig McLaren-model, toont de Ultimate Vision Gran Turismo het soort auto dat het Britse automerk heel goed in de toekomst van 2030 zou kunnen produceren. Wij zeggen, doen!

Het superslanke en agressieve uiterlijk van het voertuig wordt onderstreept door het unieke cockpitontwerp dat compleet anders is dan de zitpositie van een normale auto. Als racer lig je namelijk op je buik in de cockpit met het je armen half gestrekt aan het stuur.

Om de virtuele prestaties zo realistisch mogelijk te maken, heeft het model een gruwelijke 4.0-liter twin-turbo V8 motor geïmplanteerd gekregen, terwijl elke vooras door elektromotoren aangedreven wordt. Met de verbeterde aerodynamica, 1274 Nm aan koppel, binnenboord voorremmen en een gewicht van 998kg, wordt de Ultimate Vision GT in de game toegevoegd als een van de snelste auto’s in het videospel. Gran Turismo Sport zal  op 17 oktober verschijnen voor de Playstation.

Reageer op artikel:
McLaren maakt Ultimate Vision GT toekomstauto voor Gran Turismo Sport
Sluiten