McLaren F1 LM is voor 20 miljoen dollar verkocht tijdens veiling

redactie 22 Aug 2019 Machines

Vorige maand vertelden we je al dat een exemplaar van de zeldzame McLaren F1 geveild zou worden door veilinghuis RM Sotheby’s . Nou dat is ondertussen gebeurd hoor en hoe, de supercar heeft maar liefst twintig miljoen dollar opgeleverd. De wagens zijn normaal al zeldzaam, maar dit exemplaar zelfs nog meer.

Wat deze specifieke bolide zo bijzonder maakt is dat dit één van de twee F1’s is die door McLaren zijn gemodificeerd zijn tot “LM specifications” (Le Mans). Daarnaast zijn er überhaupt maar 64 exemplaren gebouwd voor de consument, diegene met een dikke portemonnee dan wel. Tegenwoordig rijden er wel meer F1’s rond, aangezien een aantal racers zijn omgebouwd tot straatauto.

Onder de motorkap

Met de Le Mans editie, komen er ook wat extra specs bij kijken natuurlijk. Zo krijg je bij deze wagen een Extra-High Downforce Kit en een nog brutere F1s BMW 6,1-liter V-12, goed voor 680 pk. Toch een lekkere upgrade tegenover de standaard 627 pk, wat natuurlijk ook al geweldig is. Daarnaast zitten er dikke 18-inch OZ Racing vijfspaaks velgen onder, die ken je waarschijnlijk van de F1 GTR.

Kleur

De wagen was oorspronkelijk donkerblauw, maar de voormalige eigenaar heeft de kleur ook maar meteen aangepast nadat hij hem tot een LM liet ombouwen. Goede keuze als je het ons vraagt. Die Platinum Silver Metallic kleur ziet er net even wat strakker uit en de bekleding van cappuccino-kleurig leer en Alcantara maken het plaatje helemaal compleet.

Huidige staat

De kilometerteller staat slechts op 20.000 kilometer. Als we bedenken dat deze wagen in 1994 van de band reed, weten we dus dat er nog geen duizend kilometer per jaar mee is gereden. Je koopt dus zeker geen afdankertje. Mag ook wel voor een prijs van twintig miljoen dollar.

 

Reageer op artikel:
McLaren F1 LM is voor 20 miljoen dollar verkocht tijdens veiling
Sluiten