McLaren F1 laat ieder mannenhart nog steeds sneller kloppen

Redactie 4 feb 2017 Machines

Tegenwoordig beuken sjeiks, oliebaronnen en internetmiljardairs elkaar de tent uit om de nieuwste en snelste Ferrari’s, Lambo’s en Bugatti’s te bemachtigen. Deze racemonsters behalen duizelingwekkende snelheden waarbij je medeweggebruikers van de baan veegt. Als je Bugatti op stoom is, rij je in 10 minuutjes van Amsterdam naar Rotterdam.

Bijna 25 jaar geleden ging er een auto in productie die voor die tijd onmogelijke prestaties liet zien en de concurrentie op enorme achterstand zette. De McLaren F1 was voor de Veyron de snelste productieauto die rondreed op moedertje aarde. Dit fenomenale scheurijzer was de eerste die harder dan 380 km per uur reed en een acceleratie had waarmee je bij het stoplicht iedereen je achterlichten liet zien.

Nu het jubileum van deze machtige wagen er aan zit te komen, wordt er teruggeblikt met de man die het snelheidsrecord toentertijd zette. De beroemde racer Andy Wallace reed in 1998 gigantisch hard met de McLaren en herinnert het zich als de dag van gisteren. Hij bereikte een snelheid van ruim 390 km per uur, een mijlpaal in de geschiedenis. De F1 zette de toon voor alle toekomstige hypercars en is daarom nog zeer relevant. Bij het uitkomen van de McLaren F1 kostte de bak zo’n €750.000. Een fors bedrag, maar het valt mee als je bedenkt dat ze tegenwoordig voor ongeveer 10 miljoen eurootjes geveild worden!

Reageer op artikel:
McLaren F1 laat ieder mannenhart nog steeds sneller kloppen
Sluiten