Messi met afstand grootse moneyboy van Europese velden

redactie 8 feb 2019 Entertainment

Misschien gaat het een beetje tegen je verwachtingen in en dacht je dat Cristiano Ronaldo de bestbetaalde voetballer zou zijn, maar niets is dus minder waar. Sterker nog, hij komt niet eens in de buurt van het astronomische bedrag wat Lionel Messi elke maand mag bijschrijven op zijn bankrekening. Het Franse voetbalblad L’Equipe bracht deze week een jaarverslag uit waarin we een kijkje mochten nemen op de loonstrookjes van de bestbetaalde voetballers.

Die kleine Argentijnse dribbelkoning verdient dus het meest. En niet zo’n beetje ook. Nee, hij krijgt zelfs 3.6 miljoen méér dan mooiboy Cristiano. En dan te bedenken dat Ronaldo de runner up is in de lijst. Messi mag elke maand een bedrag van 8.3 miljoen euro bijschrijven. Dat is wel bruto, maar de koning van Barcelona doet niet aan belasting, toch?

Achter Messi

Die voetballers hebben het maar zwaar. Allemaal getergd door het feit dat hun Catalaanse collega-voetballer zoveel meer verdient. Tja, hoe moet je ook leven als je maar 4.7 miljoen per maand kan bijschrijven, toch Ronnie? Het leven op de tweede plaats is hard. Gelukkig niet zo hard als het leven van Neymar. Je verwacht hem op de derde plaats, maar hij moet dealen met een tegenvallende vierde plek, net naast het podium. Hij krijgt hiervoor wel 3.06 millies per maand op de bank. Dan blijft de derde plek open voor de bestbetaalde Fransman in het voetbal, Antoine Griezmann. Hij moet zijn gezin zien te onderhouden van een slordige 3.3 miljoen eurootjes per maand. Suárez mag de 24-karaats gouden deur van de top 5 sluiten. Hij mag per maand een bedrag van 2.9 miljoen euro bijschrijven.

Reageer op artikel:
Messi met afstand grootse moneyboy van Europese velden
Sluiten