Met deze Maze Runner-trilogie heb je genoeg filmvoer voor dit weekend

Na al die jaren wachten, kunnen filmliefhebbers genieten van een sterke filmtrilogie op Netflix. Alle drie de film over The Maze Runner zijn sinds dit weekend te bewonderen op de Amerikaanse streamingsdienst. Het duurde best een lange tijd, want de laatste film dateert alweer uit 2018, maar nu is het tijd om te bingen.

De films zijn afgeleidt van de gelijknamige boeken van James Dashner. Dylan O’Brien neemt de hoofdrol van Thomas op zich en samen met z’n vrienden ga je mee in een spannend, onvoorspelbaar avontuur waarbij ze het gevecht aangaan tegen de organisatie WICKED.

The Maze Runner

In de eerste film zien we dat Thomas wakker wordt in een lift. Nadat de lift opengaat staan er allemaal jongens om hem heen. In paniek probeert Thomas weg te rennen, maar ontdekt dan dat hij nergens heen kan. Om de verblijfplaats van de jongeren is een levensgroot doolhof gebouwd. Eén van de andere hoofdrolspelers Alby, gespeeld door Aml Ameen, legt uit dat de groep (De Gladers) al drie jaar op zoek is naar een uitgang, maar nog zonder resultaat zitten. Sinds de komst van Thomas lopen de gemoederen hoog op in de groep en lijkt het dat hij een mogelijke uitweg heeft gevonden. Een avontuur vol gevaarlijke stukken waarbij niet iedereen ongeschonden uit de strijd komt.

The Maze Runner: The Scorch Trials

In het vervolg van The Maze Runner gaat de groep van Thomas voor het eerst buiten het labyrint. In de film kom je erachter hoe de wereld eraan toe is en wat voor invloed Thomas en de andere jongeren hebben op de toekomst van het mensenleven. De ware aard van WICKED komt naar boven en de groep probeert de vluchten. Ze gaan op zoek naar een heilige plek in de bergen, die hen zal verplaatsen naar een oord die veilig is voor iedereen. De reis is lang en slachtoffers zullen vallen. Het doolhof van de eerste film was nog slechts maar het begin van het grote avontuur van De Gladers.

The Maze Runner: The Death Cure

In het laatste deel van de trilogie gaat Thomas niet vluchten voor WICKED, maar zoekt hij ze juist op. Nadat Teresa, gespeeld door Kaya Scodelario), de groep heeft verraden en Minho (Ki Hong Lee) gevangen is genomen, is de groep van Thomas bereidt alles op alles te zetten om Minho te redden en verhaal te halen bij Teresa. Hiervoor moeten ze naar The Last City. Tijdens het epische eindstuk zal Thomas nog één keer alle gevaren moeten trotseren om oog in oog te staan met de topvrouw van WICKED. Dit gaat niet zonder slag of stoot. De dood van vele hoofdpersonages blijven niet ongeschonden en een onverwachte terugkeer van een personage zorgen voor een bloedstollend einde waarbij je op het puntje van je stoel zit.

Alle films zijn vanaf nu te zien op Netflix

Reageer op artikel:
Met deze Maze Runner-trilogie heb je genoeg filmvoer voor dit weekend
Sluiten