It’s on! Mayweather en McGregor gaan met elkaar in gevecht!

Redactie 15 jun 2017 Entertainment

De updates vlogen ons heel het jaar al om de oren. “Floyd is akkoord, wacht op McGregor”, “McGregor wilt boksen!”. Als twee blaffende honden waren de twee vechtersbazen updates de wereld in aan het slingeren die moesten gaan leiden tot het grootste gevecht van het decennium. Gelukkig ontkrachten zij het spreekwoord in dezen en bijten de twee wél. Het gevecht gaat er komen, en wel op 26 augustus in de MGM Grand in Las Vegas!

Het was al een veelbesproken gevecht voordat er uberhaupt een deal was gemaakt. Waar wij verwachtte dat de deal al wel eerder rond zou zijn hebben de marketingmachines achter de kemphanen ons lang laten wachten. Irritant. maar wel terecht. Het gevecht leeft als geen ander en daar zijn natuurlijk een hoop centjes mee gemoeid.

De 28-jarige McGregor daagde Money Mayweather eind vorig jaar uit nadat hij als eerste ooit kampioen werd in twee verschillende gewichtsklassen van de UFC, de grootste organisatie binnen MMA. Mayweather reageerde door zijn pensioen op te schortte en de speculatiemachines draaide binnen no-time overuren.

Mayweather, die in 49 officiële nog nooit een bokswedstrijd verloor, is ondertussen 40 jaar en vocht zijn laatste gevecht in 2015. Als ‘The Fight of the Century’ bestempeld stapte hij de ring in met Manny Pacquiao en won het gevecht. Dit leverde hem een bizarre $220 miljoen op. Het gevecht met The Notorious zal iets minder opleveren.

Naar verluidt is er €100 miljoen mee gemoeid en McGregor vertelde maanden geleden al dat hij de eerste zou zijn die Mayweather zou verslaan.
“Niemand weet wat er gaat komen, maar ik ga het boksen overnemen. Geloof me maar. Ik ben 28, lang, heb de reikwijdte en ik ben gevaarlijk met beide handen. Ik ga Floyd afstoppen en dan moeten jullie allemaal je woorden inslikken. Jullie zullen versteld staan” – McGregor

Een gevecht als dit heeft nog nooit eerder plaats gevonden in de geschiedenis van de vechtsport. Ze hebben beide een grote bek, een gigantische groep aanhangers en kunnen vechten als de beste. Wie de f*ck gaat er winnen?!

Reageer op artikel:
It’s on! Mayweather en McGregor gaan met elkaar in gevecht!
Sluiten