Max Verstappen wint tumultueuze GP van Hockenheim in briljante race

Redactie 28 Jul 2019 Entertainment

In een fantastische Grand Prix van Hockenheim heeft Max Verstappen z’n tweede overwinning van dit seizoen gepakt. Mede door de weergoden werd het in Duitsland een spektakel van jewelste.

Pfff, dit zijn de races hoor. Als je even naar de plee ging had je zomaar de kans om weer een crash, spin of ongeplande pitstop te missen. Na de hevige regenval besloot de wedstrijdleiding eerst tot een paar formation laps, waarna tot de start werd overgegaan. Daar kwam Max niet lekker weg, want hij zakte van de tweede positie terug naar de de vierde plek.

Lastige start

Door het wisselende weer was het een komen en gaan in de pitstop en werd er continu van banden gewisseld. Op de baan hadden de coureurs het lastig, met name in de bocht vlak voor het rechte stuk was het glibberig en schoten er een paar rijders van de baan. Ook Maxie kwam een keer goed weg, nadat hij op verse banden slippend en glijdend over de baan ging, wat uitmondde in een 360 spin. Gelukkig kwam hij weer op het asfalt terecht en kon z’n weg vervolgen.

Ellende bij Hamilton

Lewis Hamilton leek lange tijd vrij onbedreigd richting de overwinning te blazen, maar er kwam een stevige kink in de kabel toen hij weggleed en in de grindbak terechtkwam. Hij dook vervolgens gelijk de pits in, waar vervolgens alles in de soep liep en complete chaos bij het team van Mercedes opleverde. De juiste banden konden niet gevonden worden en er moest een nieuwe neus op worden geschroefd wat ook niet van een leien dakje ging. Alles bij elkaar duurde de pitstop meer dan een minuut. Ellende alom bij Mercedes. Hamilton viel door de misère terug naar de vijfde plek.

Goed nieuws voor Max, want hij kon de leiding in de race kon overnemen. Hij liep al snel uit op zijn achtervolgers, maar die tijdwinst werd weer teniet gedaan door de safety car die een paar keer de baan opkwam. Onder andere Bottas vloog van de baan en maakte het rampweekend voor Mercedes compleet. Red Bull maakte op slimme wijze gebruik van de safety car, door de pits in te duiken en nieuwe banden erop te schroeven. Zo kwam de overwinning van Max Verstappen niet meer in gevaar. Sebastian Vettel bekroonde een prachtige inhaalrace met een tweede plek, na vanaf de laatste plaats gestart te zijn. De verrassende derde plek voor Kvyat maakte de weergaloze wedstrijd helemaal af en is veelzeggend voor de race. Bijzonder knappe prestatie, want voor het eerst sinds 2013 eindigde een Toro Rosso bij de eerste drie.

Overwinning Max Verstappen

Zo klonk in Duitsland voor de tweede keer dit seizoen het Wilhelmus uit de speakers en kon er na GP van Oostenrijk opnieuw met de champagne worden gespoten. Bovendien pakte Maxie nog een extra WK-punt, door ook de snelste raceronde op z’n naam te schrijven. Max in eerste reactie bij Ziggo: “We hadden het nog even lastig met een spin, maar ik had ‘m goed onder controle  en kon een 360 maken. Op gegeven moment begon het wat meer te regenen. Nadat ik op kop kwam zag je ook dat je gelijk weg kon rijden Daarna reed ik op safe. We hadden ook wel wat marge, dan hoef je niet meer te pushen dan nodig is. Ik ben heel tevreden met deze overwinning”, besluit Verstappen. Wat een briljante race. Laat de regen maar wat vaker naar beneden komen, want dit soort wedstrijden zijn pure reclame voor de F1.

Reageer op artikel:
Max Verstappen wint tumultueuze GP van Hockenheim in briljante race
Sluiten