Max Verstappen krijgt taakstraf van de FIA na zijn akkefietje met Esteban Ocon

redactie 12 nov 2018 Entertainment

Tijdens de Grand Prix van Brazilië heeft Max Verstappen aan de stok gekregen met Esteban Ocon. De Franse coureur heeft ervoor gezorgd dat Max naast de hoogste plek op het podium greep. Begrijpelijk was Max wat gefrustreerd. Na de race was er wat licht geduw en getrek. Daarvoor heeft Max nu een taakstraf van twee dagen opgelegd gekregen door de FIA.

Van de baan gekegeld

Afgelopen zondag reed Max Verstappen onverwacht toch op de eerste stek. Esteban Ocon lag veel verder achteraan en kreeg dus blauwe vlaggen toen Max eraan kwam om hem op een ronde te zetten. Vervolgens wilde de Franse coureur even laten zien hoe je kans maakt op de stomste-actie-van-het-jaar-award. Hij probeerde totaal zinloos zichzelf te unlappen, iets dat inderdaad gewoon mag, maar hij dit dit op zo’n roekeloze wijze dat hij de leider in de wedstrijd van de baan kegelde.

View this post on Instagram

SOUND ON: Race-changing 💥🙈😠 . #F1 #Formula1 #BrazilGP #Brazil #Brasil #Ocon #Verstappen @maxverstappen1 @redbullracing

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

“I hope I don’t come across him the paddock”

Max die anders alleen nog naar de finish had hoeven rijden om de grootste beker op te halen, werd nu tweede. Op zich leuk, maar niet als je door toedoen van Ocon’s idiote actie van je eerste plek beroofd bent. Toen Max na de race zijn auto terugreed naar de paddock zei hij al via de boardradio dat ‘ie hoopte dat ‘ie Ocon niet zou tegenkomen in de pits.

View this post on Instagram

👀😮😡🥊 In the blue corner… Max Verstappen . #F1 #Formula1 #BrazilGP #Brazil #MaxVerstappen #EstebanOcon #Verstappen #Ocon @maxverstappen1 @redbullracing

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

“Esteban was lucky to get away with a push” – Christian Horner

Natuurlijk gebeurde dat wel. Max ging met z’n vuurrode hoofd even verhaal halen bij de Fransman. Op de video die van het akkefietje in de rondte gaat, is te zien hoe Ocon de frustraties van de boze Max schijnheilig weglacht. Hierna wordt er heen en weer wat geduwd. Ocon zei dat Max hem hierbij ook uitschold voor pussy. De FIA is weer eens de FIA gaan lopen uithangen en heeft Max nu twee dagen taakstraf gegeven voor het geduw. Ze zeggen dat Max door Ocon ‘fysiek te belagen’ artikel 12.1.1 van het regelement heeft geschonden. Gelukkig staat ook Max z’n team volledig achter hem. Zo zei Christian Horner dat Ocon er nog goed vanaf kwam met een duwtje van de Nederlandse coureur. Max moet de straf binnen zes maanden uitvoeren, maar het is nog niet bekend hoe die straf er precies uit komt te zien. Twee dagen taakstraf om een duwtje tegenover een tien seconden drive-trough penalty voor het compleet verzieken van de race van de leider in de wedstrijd. Lekker FIA.

Kritiek

Hoewel het overgrote deel Verstappen hier in het gelijk stelt, is er natuurlijk ook weer een groepje haters. Toetsenbordhelden die het hebben over ‘geweld’. Kom op, het was een duwtje. Bovendien hoorden we niemand klagen over de legendarische Michael Schumacher die in 1998 tijdens de Grand Prix van België flipte op David Coulthard. Ook zijn er een aantal mensen die zeggen dat dit een koekje van eigen deeg is. Verwijzend naar de keren dat Max anderen van de baan reed. Het kan aan ons liggen hoor maar wij hebben Max nooit de leider in de wedstrijd op zo’n idiote manier van de maan zien rossen toen ‘ie een hele ronde achterlag. Want dat is het, het ging niet eens om een positie voor Ocon. Maar ja, dit flikt Ocon volgend jaar in ieder geval niet nog eens.

Reageer op artikel:
Max Verstappen krijgt taakstraf van de FIA na zijn akkefietje met Esteban Ocon
Sluiten