Matt is onze nieuwe ideale bedpartner

Vorige week lieten we jullie al even kennis maken met Matt Sleeps. Een nieuw bedrijfje dat matrassen verkoopt. Niet dat je hoeft te zeulen met een matras dat niet past in de auto, ze bezorgen het gewoon netjes bij je thuis. Ze beweren dat ze het perfecte matras maken. Bovendien mag iedereen het matras 100 dagen gratis uitproberen. Omdat wij niet vies zijn van een contra-expertise, lieten wij een matrasje bij ons thuis bezorgen om te checken of ze echt zo perfect zijn als wordt beweerd.

Zoals we eerder al schreven breng je een derde van je leven door op een matras. Slapend of de horizontale tango dansend met een matraspartner. In beide gevallen is het prettig als je op een appetijtelijk ondergrond je ding kan doen.

Service
Allereerst waren we bijzonder verrast over de levertijd. We bestelden maandagochtend en op diezelfde maandag stond er al iemand voor de deur met een pakketje. Je kan kiezen uit een aantal maten. Wij gingen voor de Double Trouble, da’s een 160×200 matras. Andere mogelijkheden zijn een Bachelor (90 cm) of een Mr Big van 180 centimeter.

Normaal moet je bij een aankoop van een matras een busje huren of loop je onwijs te kutten als je zo’n matras in de auto laadt. Dat scheelt al dat die ergenissen worden geskipped. Matt levert ‘m in een doos die best zwaar is, maar een beetje man tilt ‘m in z’n eentje. Naast het matras werden we al blij verrast met een geinige cadeaubox met onder meer slaap thee, slaapbalsem en een slaapmasker. Oja, en een handleiding. Beetje zonde van de gekapte bomen, want het enige wat je moet doen is het plastic verwijderen, het matras droppen waar je het hebben wilt en het ontpopt zich als vanzelf tot het walhalla van je nachtrust.

Comfort
We hebben er inmiddels vijf nachten op geslapen en we moeten zeggen. Chapeau. Hij ligt subliem. Niet te hard, niet te zacht, prima vering. Top. Netflixen, slapen en batsen, het loopt allemaal van een leien dakje. Niet gedacht dat er zo’n groot verschil zat tussen ons Ikea matrasje en zo’n module als die van Matt. We hebben begrepen dat de chillheid van het matras mede komt door het gebruik van traagschuim. Dat hebben ze tussen de twee andere lagen gedaan, waardoor je er niet helemaal in wegzakt en het zo boedheet wordt. Ook het vrouwtje apprecieert ‘m. Terwijl zij toch al gauw twintig kilo minder aan haar haakje heeft hangen en bovendien liever op haar rug slaapt in plaats van op haar buik.

Conclusione
We hadden niet verwacht dat we zo’n enorm verschil zouden merken. Aanschaf van een matras gaat veel relaxter, maar bovenal: hij slaapt echt veel chiller. Nu balen we eigenlijk alleen maar dat we niet de 180 centimeter hebben genomen. Die moet helemaal keizerlijk aanvoelen. We hebben nog wel een kritiekpuntje, want Matt levert nog geen kussens. Nou ja, voor de toekomst. Ondertussen hebben wij al weer zin in vanavond om in ons verse bed te springen.

Wil je ook Matt als bedpartner? Check www.mattsleeps.com

Reageer op artikel:
Matt is onze nieuwe ideale bedpartner
Sluiten