Met de Maserati GranCabrio Folgore geniet je van 750 pk, zonder dak boven je hoofd

Zonnebrilletje op, dakje open en scheuren maar! Met deze elektrische Maserati is dakloos rijden wel heel aantrekkelijk. Het merk stond altijd al bekend om zijn bloedsnelle auto’s in het hogere autosegment, maar doet hier nu een schepje bovenop. Met de Maserati GranCabrio Folgore komt er namelijk een nieuwe generatie elektrische cabrio’s op de markt.

Het is niet een debuut op de elektrische markt voor de autobouwers van Maserati. Eerder brachten ze namelijk al een volledig elektrische SUV op de markt. Deze was al voorzien van bijzondere specificaties, dit kan alleen maar een positieve voorloper zijn van de elektrische Folgore.

Maserati GranCabrio Folgore

Al in 1914 werd Maserati opgericht. Sindsdien heeft het Italiaanse automerk naam gemaakt in de autowereld met krachtige motoren en strak uitziende bakken. Het merk neemt zich voor om in 2028 een volledig elektrische vloot op te leveren. Een goed begin is het halve werk, want de nieuwe elektrische aankondiging maakt zet deze voornemens zeker kracht bij. Drie elektromotoren, met gecombineerd een vermogen van 560 kW, is een prima combinatie om bizarre snelheidscijfers te halen.

Specs

Hoe snel de auto van 0 naar 100 gaat is nog onbekend. Wat we wel weten is dat het niet veel kan zijn. De eerder genoemde elektromotoren produceren namelijk gezamenlijk 1000 Nm koppel en 750 pk. En dan het grootste probleem met elektrische auto’s: de actieradius. Bij de nieuwe Maserati is dit ook niet per se een probleem. Een volle accu is namelijk goed voor een bereik van 450 km. De auto komt uit in 2025, dus we zullen er helaas nog even op moeten wachten. Het vermoeden bestaat dat er een geluidssysteem in de auto zit. Dit om het geluid wat we van een Maserati gewend zijn te compenseren. We wachten nog op de volledige prijs- en specificatielijst, maar we verwachten dat de prijs zo rond de ton zal liggen!

Reageer op artikel:
Met de Maserati GranCabrio Folgore geniet je van 750 pk, zonder dak boven je hoofd
Sluiten