NASA deelt unieke beelden van Mars dankzij de Ingenuity-copter

De wereld staat de afgelopen tijd allesbehalve stil, maar niet alles draait om de wereld. Soms vergeten wij niet de enige zijn in ons universum. Althans zo’n vermoeden hebben wij wel. Hoe we daar achter willen komen? Het team van NASA is 24/7 bezig om deze antwoord te bevragen, bedoelen natuurlijk vraag beantwoorden. Momenteel vliegt er een helikopter rond Mars. NASA’s Ingenuity-helikopter heeft onlangs zijn 64e vlucht gemaakt op de rode planeet, terwijl ingenieurs oorspronkelijk hoopten op slechts vijf vluchten en sommigen misschien helemaal geen.

Met rotorbladen van slechts 120 centimeter, die elke minuut 2.400 rondjes om hun eigen as draaien, legt de Ingenuity beelden vast van zijn reis over de Marswoestijn. Ondertussen heeft ‘ie al 411 meter afgelegd.

Ingenuity

Tijdens zijn missie op Mars onderzoekt de Ingenuity alle ins en outs van de buitenaardse bodem, wat leidt tot informatie en futuristisch ogende beelden. De helikopter maakt deze opnames met behulp van zijn navigatiecamera. “In de romp van de helikopter is gemonteerd en direct naar beneden is gericht om de grond tijdens de vlucht te volgen”, legt NASA uit. Ook delen zij een video waarin wat verder ontwikkelde beelden staan en eerlijk is eerlijk, nu snappen we wel waarom ze het de ‘woestijn’ noemen

NASA

De Ingenuity is gelukkig niet helemaal in z’n uppie naar het Marsoppervlak gestuurd, de Perseverance-rover is ook van de partij. Samen zijn ze op een missie om tekenen van primitief leven uit het verleden op Mars te vinden. Dit kunnen belangrijke stukjes genetisch materiaal of delen van aangetaste cellen betekenen. Hoewel er tot nu toe geen bewijs is gevonden van leven op Mars, blijven deze WALL•E-achtige robots de planeet verkennen, met name gebieden zoals de Jezero-krater, een rivierdelta waarvan wetenschappers bijna zeker weten dat er ooit water in overvloed was.

In de toekomst krijgen wetenschappers wellicht de kans om diep onder het Marsoppervlak te kijken, een tot nu toe beschermde omgeving waar leven veel langer zou kunnen hebben overleefd dan op het droge, koude en door straling geteisterde oppervlak. Maar de grote vraag blijft natuurlijk wat ons daar staat te wachten. Misschien toch maar effetjes beginnen met dat plan van de maan.

Reageer op artikel:
NASA deelt unieke beelden van Mars dankzij de Ingenuity-copter
Sluiten