Mario Kart 8 Deluxe is de tweede Switch-topper

Redactie 12 mei 2017 Entertainment

Begin maart bracht Nintendo zijn nieuwe spelcomputer uit: de Nintendo Switch. Destijds werd de spelcomputer uitgebracht met The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Met die game was je gelijk verzekerd van zo’n honderd uur aan game-plezier. Na die release werd het echter ietwat stil rondom de Switch. Tot vorige week. Toen kregen we met Mario Kart 8 Deluxe de tweede must-have op ons bordje.

Ja, de game is in principe Mario Kart 8 zoals die een paar jaar geleden op de Wii U verscheen, maar dan met alle uitbreidingen er al bij inbegrepen. Mocht je die Wii U-versie gespeeld hebben, dan zal er niet veel nieuws te vinden zijn. Maar je kunt de game nu met je Switch wel overal mee naartoe nemen, en het is nu nog makkelijker om de game met vrienden in multiplayer te spelen. Voor het gemak zetten we de drie sterkste punten van de game op een rijtje.Afbeeldingsresultaat voor Mario Kart 8 Deluxe

Zo enorm veel content
Het eerste sterke punt van Mario Kart 8 Deluxe is de hoeveelheid content die je gelijk al tot je beschikking hebt. Zo hoef je in de game geen personages vrij te spelen. Vanaf het allereerste moment zijn er tientallen personages uit de werelden van Mario, Animal Crossing, Splatoon en Zelda om mee los te gaan. Eenmaal een keuze gemaakt, kun je nog kiezen uit tientallen circuits, verspreid over verschillende cups. En als dat nog niet genoeg is, heb je nog moeilijkheidsgraden variërend van 50cc tot 200cc. Als klap op de vuurpijl kent de game ook nog een klassieke Battle-modus. Je kijkt wat dat betreft echt je ogen uit.Afbeeldingsresultaat voor Mario Kart 8 Deluxe

Alleen of met vrienden
Bovendien slaagt Mario Kart 8 Deluxe er uitstekend in om in diverse situaties te schitteren. Als je ‘s avonds alleen op de bank zit, dan is het fijn om de console in zijn handheld modus erbij te pakken. Even een paar potjes tegen de computer of kijken of er online nog wat tegenstand te vinden is. Maar het is minstens zo leuk om vrienden uit te nodigen en zo op nostalgische wijze de betere game-momenten van vroeger na te bootsen. In een vier-speler splitscreen-modus pakt iedereen dan een enkele joycon (je hebt dus maar twee setjes nodig) en kun je elkaar het leven zuur maken. Niks fijner dan je maat vlak voor de finish met een rood schild te raken en zo de winst te stelen!

Afbeeldingsresultaat voor Mario Kart 8 Deluxe

Blijft ontzettend lang leuk
Waar je met The Legend of Zelda al een game had die je met gemak honderd uur kon boeien, daar heeft Mario Kart 8 Deluxe de potentie om uiteindelijk nog veel langer houdbaar te blijven. Het is de ideale party-game of go-to-titel als je even niks anders te doen hebt. Elk potje dat je speelt is dankzij de power-ups spannend tot het laatste moment, en de voldoening van het uitschakelen van tegenstanders is en blijft ongekend groot. Dit is gewoon verplichte kost als je een Switch hebt!

Afbeeldingsresultaat voor Mario Kart 8 Deluxe

Reageer op artikel:
Mario Kart 8 Deluxe is de tweede Switch-topper
Sluiten