Steeds meer hardlopers op de been, wordt Marathon Rotterdam twee keer zo groot?

Oortjes in, compressiesokken aan en rennen maar. Afgelopen weekend was het weer zover, 17.000 deelnemers renden zich rot in de Marathon Rotterdam. Dit lijkt heel veel, toch zijn er ook veel deelnemers geweigerd. De inschrijvingen waren namelijk binnen een week gesloten, de marathon zat vol.

Nog nooit was het zo druk bij de jaarlijkse marathon in de havenstad. Hardlopen is dan ook populairder dan ooit. Dit is verklaarbaar doordat we tegenwoordig steeds drukker bezig zijn met gezonde voeding, maar ook een gezonde levensstijl. Hier hoort voldoende beweging bij en hardlopen is natuurlijk een hele toegankelijke manier om dit voor elkaar te krijgen!

Marathon Rotterdam

17.000 lopers en ruim een half miljoen toeschouwers, klinkt als een succesvol evenement. Toch is de organisatie nog niet tevreden en zelfs al bezig met uitbreidingsplannen voor de volgende editie. Het zou volgend jaar al om 5000 extra bezoekers gaan. Erg goed voor de publiciteit én het verdienmodel natuurlijk. Als de groei nog even doorzet kan de marathon zich binnen een paar jaar meten met grote marathons zoals in Berlijn en Parijs. Toch is 5000 niet genoeg, als je kijkt naar de wachtlijst van afgelopen jaar. Hier stonden ruim 10.000 hardlopers op, hopend op een startbewijs.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NN Marathon Rotterdam (@marathonrotterdam)

Veiligheid

Of de marathon wel zo flink uit kan breiden, is nog maar de vraag. De stad Rotterdam is natuurlijk zo groot als die is en hier kan niet altijd wat aan gedaan worden. De organisatie van de wedstrijd zegt in gesprek te gaan met de gemeente om te kijken hoe het volgend jaar kan worden uitgebreid. Als er uitbreiding mogelijk is, zou er een tweede start locatie ingevoerd worden. Wilbert Lek, directeur van de Marathon Rotterdam, wilt nog niet op de zaken vooruit (hard)lopen. Maar dat de wedstrijd een groot succes is, zonder meer!

Reageer op artikel:
Steeds meer hardlopers op de been, wordt Marathon Rotterdam twee keer zo groot?
Sluiten