Man vergeet bitcoin investering en krijgt aangename verrassing

We vergeten allemaal wel eens iets, de één meer dan de ander. Maar een man uit Noorwegen kwam wel achter een heel plezierig iets. De geluksvogel kwam ineens tot de realisatie dat hij jaren geleden wat bitcoin had gekocht en de waarde daar jaren later van verraste hem toch wel even.

De man in kwestie, kocht in 2009 voor een aantal tientjes aan bitcoin nadat hij er wat over gelezen had op het internet. De toen student kocht de digitale munt voor de fun, en dat bleek later een gouden investering te zijn geweest.

Bitcoin

De toen 25-jarige Kristoffer Koch zat in 2009 een beetje te surfen op het internet toen hij wat begon te lezen over de digitale munt. Nadat hij een artikel van Bitcoin oprichter Satoshi Nakamoto had gelezen was hij verkocht en schafte de Noor zo’n 5.000 bitcoin aan. Die toen destijds een waarde hadden van ongeveer 18 euro. Over een lekkere return on investment gesproken.

Wachtwoord vergeten

Na de investering was Kristoffer de aankoop volledig vergeten en zijn de bitcoin jarenlang onaangetast in zijn digitale wallet geweest. Zo’n vier jaar later, op z’n 29e, had hij een helder moment en wist hij zich ineens zijn belegging te herinneren. Toen hij probeerde in te loggen, was hij in eerste instantie zijn wachtwoord vergeten en kon hij fluiten naar zijn centjes. Dat zal je net gebeuren.

Gelukkig voor onze Noorse vriend wist hij uiteindelijk toch binnen te komen en kon hij bij zijn nieuw vergaarde vermogen. Zijn investering is van 27 euro, naar ruim 850.000 euro gestegen, lekkere opbrengst hoor. Wat hij ermee gedaan heeft? Een deel van uit laten betalen en een lekker appartementje in een van de betere wijken van Oslo gekocht. Wat hij met de rest van het geld heeft gedaan is onbekend, maar we denken dat hij inmiddels wel met pensioen is. Misschien bivakkeert hij ondertussen wel met een cocktailtje op de bahama’s, wie weet.

Reageer op artikel:
Man vergeet bitcoin investering en krijgt aangename verrassing
Sluiten