Netflix releast gloednieuwe trailer tweede deel Making a Murderer

redactie 10 okt 2018 Entertainment

Over een dikke week is het dan eindelijk zover. Het langverwachte tweede deel van de documentaire Making a Murderer komt 9 oktober online. In het tweede deel van de Emmy Award-winnende documentaireserie ligt de focus op het diepgaande onderzoek dat wordt gehouden nadat Steven Avery en medeverdachte Brendan Dassey schuldig zijn bevonden. Filmmakers Laura Ricciardi en Moira Demos volgen opnieuw de jongens. 

Het eerste seizoen verscheen bijna 3 jaar geleden. De tijd vliegt, dus er moest uiteraard een tweede seizoen komen. In het eerste seizoen zie je hoe de politie de hoofdpersoon Steven Avery er waarschijnlijk in heeft geluisd, waardoor hij als moordverdachte van Teresa Halbach uit de bus komt. Dit alles was al nadat Steven 18 jaar had vastgezeten voor een verkrachting. Hij was pas net vrij én onschuldig. Uit DNA-onderzoek bleek dat Avery niet de verkrachter was. Dat is lullig, zit je 18 jaar voor helemaal niks in de bajes. Zijn neefje Brendan Dassey moest ook de bak in, hij zou medeplichtig zijn aan de moord op Halbach.

Vrijpleiten

Het nieuwe seizoen bestaat uit 10 afleveringen. De documentairemakers gaan opnieuw de jongens volgen. Steven Avery probeert samen met advocaat Kathleen Zellne het oordeel van de rechter teniet te verklaren. De advocate is een expert op het gebied van dit soort zaken, we zullen haar dus veel in het nieuwe seizoen zien. Ze gaat al haar inspanningen gebruiken om haar cliënt vrij te pleiten.

Nieuwe bewijzen

Door de serie op Netflix is deze moordzaak ongekend populair geworden. In het nieuwe seizoen zien we nieuw bewijsmateriaal dat Avery zou kunnen helpen. Daarnaast zijn er nieuwe gesprekken geweest met Avery, zijn neef en familieleden. Het resultaat kunnen we vanaf 19 oktober zien, dan is het tweede deel van Making a Murderer te zien op Netflix. De veroordelingen waren het begin van zoveel meer. Zal het recht zegevieren?

Reageer op artikel:
Netflix releast gloednieuwe trailer tweede deel Making a Murderer
Sluiten