Bradley Cooper deed er 6 jaar over om deze scène uit Maestro te nailen

Bradley Cooper heeft te kennen gegeven hoeveel jaar hij in de leerstoel is gedoken voor de ware Netflix hit, Maestro. Maar liefst zes jaar van zijn leven is hij in training gegaan om slechts zes minuten film te spelen, hoe moeilijk kan het zijn Bradley?

Maestro werd in November 2023 op Netflix gedropt, in de film speelt Cooper de beroemde dirigent Leonard Bernstein. Het verhaal draait om zijn relatie met Felicia Montealegre, zijn vrouw, gespeeld door Carey Mulligan. Carey kennen we natuurlijk allemaal van The Great Gatsby en recent pakte zij een rol in de redelijk shockerende film Saltburn.

Bakken kritiek

De film werd lovend ontvangen door critici en scoorde maar liefst 80% op Rotten Tomatoes, bizar lekkere score als je het ons vraagt. Zowel Bradley als zijn vrouwelijke collega Carey zijn mede door hun rol in deze film genomineerd voor een felbegeerde Oscar. Het ging alleen niet zonder slag of stoot, want Maestro een bak kritiek aan zijn neus hangen. Bradley droeg voor zijn rol van de Joodse dirigent namelijk een nepneus. De neus zou racistisch zijn en in het straatje passen met Blackface. De familie Bernstein gaf gelukkig al snel aan het eens te zijn met de nepneus en volledig achter Bradley te staan. Eind goed al goed, gelukkig.

De rol

Bradley onderging nogal een metamorfose. De 49-jarige acteur moest er fysiek aan geloven, kreeg daarbij een nieuwe neus en moest zich ook nog eens op het dirigeren gaan storten. Dit allemaal voor een muziekscene van zes minuten en 21 seconden. Cooper geeft toe dat hij zich zorgen maakte over de scene. ”Ik maakte me zorgen omdat we het live deden en ik het moest dirigeren.” De spanning was niet geheel onterecht aangezien de scene uiteindelijk live werd opgenomen in het London Symphony Orchestra. Nogal een prestatie.

Inspanning

Bradley gaf aan dat hij geweldige leraren had, met name de Metropolitan Opera-directeur Yannick Nézet-Séguin. ”Ik denk dat ik ergens wist dat ik heel erg bang was” vertelde hij. Hij zegt ook dat als hij niet zes jaar lang had geoefend, hij überhaupt geen plezier had gehad in het spelen van deze rol.

Oscar nominatie

De nominatie voor Beste Acteur is alweer de vierde die Bradley in zijn carrière binnen wist te slepen. Hij heeft deze nominaties te danken aan zijn rollen in Silver Linings Playbook, American Sniper en A Star Is Born. Verder heeft de film Maestro Oscarnominaties gekregen voor Best Picture en Best Screenplay. De prijsuitreiking vindt plaats op 10 maart in het Dolby Theatre in Ovation Hollywood.

Benieuwd naar de film? Bekijk dan de trailer hieronder:

Reageer op artikel:
Bradley Cooper deed er 6 jaar over om deze scène uit Maestro te nailen
Sluiten