De enige witte Ferrari Enzo ooit wordt deze maand nog geveild

jun 20 2022, 12:30 Machines
ezgif 2 c3713d30b2
De Ferrari Enzo is an sich natuurlijk al een waar kunstwerk op vier wielen. De Italianen uit Maranello bouwden slechts 493 exemplaren van de geweldige creatie. Met recht dragen deze bolides de naam van hun voorvader Enzo Ferrari. Van die bijna vijfhonderd scheurijzers werden er slechts twintig in een kleur gespoten die ‘niet standaard’ was. In 2003 rolde daarna de enige witte Ferrari Enzo ooit van de productielijn af. Dat iconische stukje geschiedenis wordt eind deze maand geveild door veilinghuis Sotheby’s.
Uiteraard heeft deze specifieke kleur wit een ingewikkelde Italiaanse naam gekregen: ‘Bianco Avus’. Hoewel het er relatief makkelijk uit ziet, kiezen wij er toch maar voor om het niet uit te spreken. Dat gaat namelijk vrijwel zeker fout.
ezgif 2 caa456493e 1024x768

Witte Ferrari Enzo

Zoals we dus al zeiden is dit de enige witte Ferrari Enzo ooit. Er zal vast ergens een wrapper met zijn vingers aan het koninklijke carbon van een Enzo gezeten hebben, maar dat telt natuurlijk totaal niet als een échte Ferrari Enzo in Bianco Avus.
Aan alles merk je dat de Enzo geïnspireerd op de Formule 1. De lage wagen is volledig van carbonvezels gemaakt, maar daar houdt het nog niet mee op. De puntige neus van de ultieme Ferrari doet direct denken aan de koningsklasse van de autosport van begin deze eeuw. Achter de cockpit vind je een V12 die 651 Italiaanse paarden beheerst. Deze machtige machine doet de 0-100 dan ook zonder problemen in 3.1 seconden en de topsnelheid ligt op een rustige 353 kilometer per uur.
ezgif 2 2f3a694343 1024x768

Veiling

De enige witte Ferrari Enzo gaat dus op 29 juni al onder de hamer in een exclusieve veiling bij veilinghuis RM Sotheby’s . Volgens het huis heeft de Enzo in kwestie pas 9.600 kilometer op de teller staan. Lang niet gek, want wij hadden het steigerende paardje veel vaker uit de stallen gelaten als we de eigenaar waren geweest. De veiling duurt slechts 24 uur, dus je moet er snel bij zijn, want als de klok slaat is deze once in a lifetime kans weg. Wij raden je overigens wel aan om de limiet van je creditcard even te verhogen voor je aan de veiling mee doet. Deze witte Ferrari Enzo gaat namelijk miljoenen opleveren!
Delen met
Ook interessant