Dit is de gloednieuwe Tesla Cybertruck

nov 22 2019, 10:58 Machines
tesla cybertruck 2020 6 e1574408671889
Het heeft de looks van een auto uit GTA wat niet goed gerendeerd is. Toch wordt dit de nieuwe Cyber Truck van Tesla. Deze elektrische krachtpatser moet uiteindelijk, als het aan Elon ligt, naar Mars vertrekken. Vooralsnog moet de Tesla-baas nog even de ramen aanpassen. Want die moeten zogenaamd kogelvrij zijn, totdat hij er tijdens de presentatie een ijzeren bal tegen aan pleurt. Krak!

Cyber truck

Tesla heeft veel ingenieuze features aan de wagen toegevoegd. Zo rijdt de auto volledig autonoom, heeft het een elektrische compressor voor gereedschap, drie elektromotoren en heeft de Cybertruck hetzelfde staal als de raketjes van Space X. De auto is op dit moment nog niet lucht dicht, maar dat hoeft niet lang te duren. Een ware space-auto, maar zo spacy is die niet. Hij neigt namelijk meer naar een sportauto. Als je voor de duurste versie gaat.

Drie versies

De monden vielen letterlijk open bij de onthulling. Iedereen verwacht namelijk een pick-up versie van de space X, maar niets is minder waar. Ome Elon gooit het over een hele andere boeg. Hij maakt bekent dat er drie versies komen. Het instap model verschijnt in 2021 op de mark. Onder de motorkap zit een single motor RWD. Deze krachtpatser heeft een trekvermogen van 3500 kilo. Komt goed uit, kan je schoonmoeder ook mee opstap. Verder heeft hij een actieradius van 400 kilometer en zit hij binnen 6,5 seconde op de 100 km/u. Je betaalt hier een leuk bedragje van 39.900 dollar voor. Plak er 10.000 op en je beschikt over de Tesla Cybertruck dual motor AWD. Deze range brengt je naar de 500 kilometer en zit binnen 4,5 seconden op de 100. Terwijl je hem over de snelweg blaast kan hij 4500 kilo mee trekken. Ben jij niet snel tevreden? Dan raden wij je de Tesla Cybertruck tri motor AWD aan. Helaas moet je wel wat jaartjes wachten, het beest komt namelijk pas uit in 2022. Met een trekgewicht van 6.350 en een range van 800 kilmoter laat hij zijn twee kleine broertjes ver achter zich. Qua snelheid doet hij het ook beter dan menig sportwagen. Zo zit hij in maximaal 2,9 seconden op de 100. Je betaalt hier wel wat meer voor maar dan heb je ook wat. Met 69.900 dollar op de bank is ‘ie van jou!

Fast charging

Het opladen van je elektrische auto ging nooit zo snel. De Tesla Cybertruck ondersteunt 250 kW fast charging. Zo hoef je nooit lang te wachten, als je een ritje naar Mars hebt gepland. Check hieronder even de zogenaamde bullet-proof ruiten.
Delen met
Ook interessant