BMW steekt hun instapmodel in een nieuw jasje, dit is de nieuwe BMW 1-Serie

jun 05 , 20:58 Machines
download 7
Het is de kleinste en goedkoopste BMW die er rondrijdt, maar hierdoor moet je je niet laten misleiden. De BMW 1-serie is namelijk een beest van een auto die iedereen waarschijnlijk wel herkend aan zijn compactheid. Aan deze compactheid gaan wat dingen veranderen, want de nieuwe generatie van de auto lijkt niet eens een beetje op zijn voorganger.
Het is een beetje alsof een vrouw naar de plastische chirurg is geweest, maar dan wel naar de beste van het land. De voorportieren zijn voor het idee hetzelfde gebleven als zijn voorganger, voor de rest is overal aan gesleuteld. Een grote stap naar de vierde generatie van de 1-serie, zo noemt het merk het.

BMW 1-serie

Het is de kleinste BMW op de markt en dit zie je direct. De neus is klein en heeft net als de 5-serie van het merk een kleine geul gekregen die ‘de nieren’ van de auto zichtbaar van elkaar scheidt. Voor de langeafstand rijders onder ons zijn er maar liefst twee diesel versies beschikbaar. Schikt dat je niet, dan kun je ook kiezen uit hetzelfde aantal benzinevarianten, lekker is dat! De nieuwe versie is 42 mm langer en 25 mm hoger dan zijn voorganger .

Styling

De nieuwe generatie heeft een opvallend stijlkenmerk overgenomen van de nieuwe 5-serie die vorig jaar op de markt kwam. Als je goed kijkt naar de bovenkant van het achterportier zie je hier een grote 1 staan, die dus benadrukt dat het om de 1-serie gaat. Het interieur van de auto is volledig aangepakt. Wat hier een van de leukste features is, is het ‘curved display’ in het midden. Een gebogen beeldscherm dat alle opties van muziek tot airco aanbiedt. Een auto zonder echte fysieke knoppen dus, je moet er maar van houden. De prijzen van de nieuwe 1-serie beginnen bij 41.507 euro.
Delen met
Ook interessant