Moto Adonis knutselt een futuristische Harley

sep 20 2021, 19:00 Machines
ezgifcom webp to jpg copy 5
De Harley Davidson LiveWire is niet een echte Harley zoals we van ze gewend zijn. Het elektrische motorfietsje is één van Harley’s nieuwe tweewielers en heeft in plaats van een dikke V-Twin motor een accu in het frame liggen. Nu hadden de motormakers van Moto Adonis het idee deze Harley vetter te maken. Zo gezegd, zo gedaan.

The Rule Breaker

Het apparaat heet De Nassim Zeta . We geven toe dat deze tweewieler niet door jan en alle man bewonderd zal worden. Door het zwarte uiterlijk en de schubben lijkt het alsof de motor direct uit een slechte tachtiger jaren sciencefiction komt. Toch vinden wij dat het design bij de kern van de motor past. De van origine elektrische Harley staat al bekend als een kwestieus onderwerp en ligt vaak onder vuur bij fanatieke Harley Davidson fans. Maar wat zullen de gepassioneerde bikers van dit stalen ros vinden?

Passie voor motoren

Het bouwen van deze motor begon bij de droom van een opdrachtgever. Deze gaf de nozems van Moto Adonis alle vrijheid zich uit te leven op de Harley Davidson LiveWire. Zolang het maar een zieke futuristische motor zou worden. Dat is ze zeker gelukt. Het team moest wel binnen vier maanden klaar zijn. De heren moesten dus flink doorpakken. Bij Adonis doen ze niet aan half werk en designen ze de motor volledig opnieuw. Het frame en de performance blijven origineel, het uiterlijk zal je echter niet meer kunnen herkennen.

Proces

Het begon met het uitwisselen van ideeën samen met de opdrachtgever. Aan de hand van deze informatie werden er schetsen gemaakt en hierop Photoshop montages. Na het akkoord van de opdrachtgever begonnen de knutselaars om over de vorm van het toekomstige prachtstuk te beslissen. Dit deden ze met karton en duct tape. Toen de vorm besloten was schakelden de mannen over naar het echte werk. Het aluminium werd gevormd aan de hand van een hamer en het Engelse wiel. Hierop werden de lassen gelegd. De motor heeft tot slot futuristische ledverlichting van verschillende kleuren gekregen die je door middel van je smartphone kan aanpassen. Al dit werk kostte veel bloed zweet en biertjes maar de heren hebben een echte jakkermachine gemaakt. En het beste moet nog komen, want de machine zal binnenkort gewoon in Den Haag rond rijden. Houd je ogen dus goed open.
Delen met
Ook interessant