De laatste Koenigsegg Regera ooit rolt in adembenemende kleuren de fabriek uit

jun 22 2022, 21:00 Machines
whatsapp image 2022 06 22 at 23814 pm
De Koenigsegg Regera was in 2015 de waardige opvolger van haar oudere zus: de Agera. Het was van tevoren al bekend dat dit wagentje maar tachtig keer gemaakt zou worden en nu is het dan zover: de laatste Koenigsegg Regera ooit is gebouwd. Koenigsegg heeft met de Gemera en de Jesko een nieuwe generatie wagens al klaar staan. Toch besloten ze niet zomaar afscheid te nemen van de Regera. “Casper” zwaait af in een prachtig wit-blauwe carrosserie.
We zullen jullie nog heel even meenemen naar waarom wij zo enorm fan zijn van de Regera. Het bedrijf van Christian von Koenigsegg is er namelijk in geslaagd om 1.500 pk en 2.00 Nm koppel in een gruwelijk mooi jasje te proppen. De 5,0-liter biturbo V8 wordt ondersteund door maar liefst drie elektromotoren die samen dus een duizelingwekkend vermogen produceren. Een 0 naar 100 km/u tijd van 2,8 seconden is natuurlijk vrij snel, vrij heel snel zeg maar. We herinneren je er daarnaast nog even graag aan dat je in zo’n twintig seconden 400 km/u rijdt, bi-zar! En nee, dat is geen typefout.

Laatste Koenigsegg Regera ooit

Met een gelimiteerde productie komt er natuurlijk op een gegeven moment een einde aan dit tijdperk. Maar Koenigsegg doet haar naam eer aan en hult de laatste Koenigsegg Regera ooit in een prachtige jas van blauw carbon. Van veraf lijkt het scheurijzer, dat door Koenigsegg ‘Casper’ is gedoopt, simpel zwart met wit te zijn. Nog altijd prachtig, maar niet heel bijzonder. De zwarte-witte kleurstelling dan hé.
whatsapp image 2022 06 22 at 23738 pm 6 1024x1024
Foto: via Hypebeast
Wie dichterbij komt ziet echter dat alle panelen die zwart lijken een blauwe gloed hebben. Het carbon van die panelen heeft namelijk een donkerblauwe kleur terwijl je het carbon nog wel gewoon kan zien. De blauwe gloed van ‘Casper’ begint al op de neus en bij de frontsplitter en loopt helemaal door tot aan de achterkant van de hypercar. Ook de wielen zijn in dit donkerblauwe carbon uitgevoerd. Wij kunnen niet anders dan verliefd zijn op deze wagen. Helaas is het beestje al bezet, want ze komt in een autocollectie van Acillary Studios terecht. De MAP277 Collection gaat vast goed voor de laatste Koenigsegg Regera ooit zorgen. Zo niet, dan bieden wij ons alvast aan om de voogdij op ons te nemen.
Foto's: via Hypebeast
Delen met
Ook interessant