Handige dude bouwt Golfje om tot rijdend zwembad

jan 19 2020, 12:00 Machines
fhm rijdend zwembad
De hittegolf doet soms rare dingen met je hersenpan, maar het levert Danny Mensink uit Heino juist creatieve ideeën op. Samen met een paar vrienden bouwt hij zijn oude Volkswagen Golf uit 1988 om tot een rijdend zwembad waar hij zelfs even de weg mee op gaat.
Tijdens zijn ritje op de openbare weg kon Danny rekening om veel aandacht. Langs de route verdraaide mensen hun nek, online ging hij viral en de politie kreeg er ook hoogte van. Die waarschuwde hem toch even dat zijn waggie niet apk gekeurd was en dus niet de weg op mag. "Ik begrijp ook wel dat het niet kon wat ik deed. Als ik er een ongeluk mee had gehad, was ik echt nat geweest", zegt Danny erover. "De auto was niet door de apk gekomen. En niet verzekerd. Het laatste stukje zondag van mijn vriend in Lierderholthuis naar het feestterrein, hebben we het rijdende zwembad maar gesleept.’’

Touren

Tijdens hun rondje zijn ze wel aardig voorzichtig geweest. Een vriend van Danny reed achter hem met de gevaren lichten aan, zodat mensen wisten dat er iets gaande was waardoor oplettendheid wel handig is. "Ik reed met de auto niet harder dan twintig kilometer. Het viel reuze mee met het water dat onderweg over de rand van de bak is gegaan. Zelf heb ik een beste plomp water over me heen gehad", zegt Danny. Niks mis mee met dat warme weer van laatst.

Verkopen

De auto mag de weg dus niet meer op, maar Danny denkt er geen moment aan om hem te slopen. "Waarschijnlijk staat de auto zaterdag op het Bosfeest in Lierderholthuis. Ik ben daar vrijwilliger", zegt hij. "Op de schroothoop komt het sowieso niet. Dan verkopen we het nog liever. Er is genoeg vraag naar.’’ Waarschijnlijk kan één van zijn vrienden hem als cadeau verwachten. Wij zouden er wat bubbels in monteren en dan heb je een heerlijke jacuzzi.
Delen met
Ook interessant