1. Home
  2. Extreem vette safari Porsche 924 uit 1978 voor jouw wilde rit door de natuur

Extreem vette safari Porsche 924 uit 1978 voor jouw wilde rit door de natuur

04 mrt 2022, 19:00 Machines
porsche 1
Porsches zie je toch wel dagelijks over de weg scheuren. Een lust voor het oog zijn die machines. Deze Porsche 924 zal je echter niet snel tegenkomen. De auto is aangepast om te voldoen aan de klassieke safari rally regels. Deze off-road auto bezit nu verhoogde ophanging, een grotere spoorbreedte, terrein banden, vier extra koplampen en als kers op de taart een dak rek voor een extra band en zandladders.
De Porsche 924 is eigenlijk een luxe Volkswagen. De auto bestaat voornamelijk uit Audi en Volkswagen onderdelen. Laat in het ontwerpproces zag Volkswagen de auto toch niet zitten. Porsche heeft toen zijn kans gegrepen en de ontwerprechten overgekocht.

Porsche 924

De Porsche 924 is de opvolger van de 914. De auto was vanaf 1976 leverbaar. Het grootste focuspunt van Porsche was de Aerodynamica van de auto. Hiermee werd in het bijzonder rekening gehouden door middel van de vlakke motorkap en de opklapkoplampen. De Duitse auto producent ging voor de eerste keer voor een watergekoelde motor. De motor werd uit een Audi 100 getrokken en door Porsche aangepast naar een blok van 125 pk. Later kwam ook de 924 S uit en wat kende deze auto vele verbeteringen. Met als grootste upgrade het 2,5 liter Porsche blok. Deze leverde 150pk en vanaf 1988 zelfs 160 pk. Er zijn van de Porsche 924 meer dan 150.000 exemplaren uit de fabriek gerold.

Safari exemplaar

Eigenlijk is het al een poosje stil wat 924's betreft, totdat er opeens dit vette safari monster verscheen. De auto is tot de tanden toe bewapend tegen het geweld van de natuur. Hij zal je dus zonder problemen door moeilijke omstandigheden moeten lozen. De vierwieler is in het bezit van twee kuipstoelen, zodat je niet zomaar uit je stoel wordt geslingerd tijdens de hevige rit.
De auto wordt op dit moment geveild, mocht je deze auto nou willen toevoegen aan je wagen park check dan collectingcars.
Delen met
Ook interessant