BMW onthult zijn nieuwe 1 Serie met voorwielaandrijving

mei 28 2019, 10:02 Machines
2 1
Het is hoog tijd om kennis te maken met de nieuwe BMW 1 serie. Geheel volgens patroon is deze bolide er weer helemaal vernieuwd. Het is altijd beetje">een beetje spannend bij dit model van de Duitsers, omdat ze hier vaak wel aardig aan knutselen. Zoals je ziet is dat dit keer ook het geval. Een lekkere wagen met heerlijk lijnenwerk als resultaat. Maar of je van de onderhuidse info heel vrolijk van wordt...
De wagen is niet alleen van de buitenkant aangepast. De grootste veranderingen zal je namelijk onder de kap vinden. Zo neemt de nieuwe 1 serie afscheid van achterwielaandrijving en verwelkomt ‘ie voorwielaandrijving. Een beetje gewoontjes als je het ons vraagt, want die power op de achterwielen was juist zo kenmerkend. Je kunt bij aankoop kiezen uit twee benzine- en drie dieselmotoren. Hierin is de meest indrukwekkende de M135i xDrive. Een met 306 pk gevoerde viercilinder. Van nul naar honderd doet ‘ie in 4,8 seconden en hij is begrensd op 250 kilometer per uur. Het is niet meer mogelijk om zelf te schakelen in dit model, gezien ‘ie alleen maar met automaat komt. Wat je daarvan moet vinden, mag je zelf invullen.

BMW 1 Serie

We kunnen voor het eerst kennis maken met de 1 serie tijdens het NextGen event. Da’s een hele nieuwe happening van de Bayerische Motoren Werke. Wat dit beestje uiteindelijk moet gaan kosten, zullen we rond het einde van juni te weten komen.
Foto's: BMW
Delen met
Ook interessant