Lubach gaat wederom wereldwijd viral met video over Amerikanen

Redactie 9 okt 2017 Entertainment

Arjen Lubach is weer in bloedvorm hoor. In zijn programma Zondag met Lubach was het gisteravond opnieuw raak met een filmpje over Amerika. Nadat eerder Trump het na de verkiezingen moest ontgelden is het nu de buurt aan de wapenbezitters in de VS. Het is een oproep aan de Europeanen om Amerika te helpen genezen van de NRA, ‘nonsensical rifle addiction’.

Dat de presentator genomineerd is voor een Televisier-Ring blijkt niet voor niks te zijn. Het geniale komische brein neemt, met de afkorting van de Amerikaanse wapenziekte, de hak met de gelijknamige Amerikaanse belangenvereniging voor wapenbezit. Nog niet zo lang geleden deed hij de wereld ook nog geloven in een spin-off van Game of Thrones. Die gouden ring is hij wat ons betreft meer dan waard.

De video heeft de andere kant van de Atlantische Oceaan inmiddels ook bereikt en is al op tientallen websites en Twitterpagina’s gedeeld. En niet iedereen in het land van de omstreden wapenwet, kan met ons meelachen om de video. De ziekte schijnt toch een kern van waarheid te bezitten. Velen Amerikanen zien nog steeds een waas aan geweren voor hun ogen met uitspraken als: “onze vuurwapens nemen ze ons niet af”.

AD.nl

Reageer op artikel:
Lubach gaat wederom wereldwijd viral met video over Amerikanen
Sluiten