EXIT Festival onthult langverwachte line-up met knallers van artiesten

Het festival seizoen gaat officieel dit paasweekend van start. Aankomend weekend is de aftrap van het seizoen met het festival DGTL en kunnen we vaststellen dat het officieel is losgebarsten. Een party om de hoek is leuk, maar een 4daagse festivalvakantie is er niks bij. Denk jij nu ik zou wel naar een extravagante party, dan tippen wij Exit Festival in Servië want die Line-up is fenomenaal.

Servië, een van de landen in Balkan is naast dat het abnormale natuur heeft, hebben ze in de maand juli een van de ziekste festivals van de zomer, namelijk EXIT. Dit jaar komen er een aantal te gekke dj’s unieke sets draaien op de spectaculaire stage rondom het Fort van Petrovaradin.

EXIT

EXIT Festival begon ooit als studentenprotest, maar groeide uit tot een van de beste en grootste festivals van Europa. Jaarlijks trekken meer dan 200.000 festivalgangers van over de hele wereld naar het prachtige Servië om vier dagen lang een onvergetelijk spektakel mee te maken. Dat wordt de blaren op de voeten dansen.

Locatie

Het festival wordt gehouden in het Fort van Petrovaradin in het Servische Novi Sad waarvan de geschiedenis teruggaat tot aan het Romeinse Rijk. Tijdens het eerste weekend van juli draait het hier echter volledig om Exit, wanneer de stad vier dagen lang het decor is als het Europese mekka van de techno.

Line-up

Nu zou jij wel erg benieuwd zijn welke artiesten erop dit festival gaan optreden. Nou, daar komt ‘tie: Eerder kondigde het festival al namen aan als de legende Black Eyed Peas, Carl Cox, Gucci Mane, Klangkuenstler en Rudimental. Nu voegt het festival ook de populaire Black Coffee, Carlita, Helena Hauff, I Hate Models, Maceo Plex, OGUZ, Patrick Mason en nog veel meer toe aan de spectaculaire line-up.

EXIT

Programma

Op de openingsavond van het festival, donderdag 11 juli, verwelkomt de Dance Arena de legendarische DJ Carl Cox. Hij wordt vergezeld door de Berlijnse DJ en producer Klangkuenstler, pionier van de Palestijnse elektronische scene Sama’ Abdulhadi, Franky Wah en Mene.

Ook dit jaar verwelkomt de Dance Arena op deze avond tot in de Ochtend glorie de grootste en meest toonaangevende namen. Verwacht hypnotiserende klanken van Maceo Plex, nieuwe generatie techno van I Hate Models, de excentrieke house-wizard Patrick Mason, de opkomende Lanna, de futuristische Desna, en de energieke Katalina. Op de laatste avond wordt het legendarische podium vereerd met de Grammy-bekroonde Black Coffee. Ook Bonobo zal te zien zijn met zijn unieke sonische fusion, net als Barry Can’t Swim, Carlita, Mose en INNĒR SENSE.

Als je met je vijf vrienden gaat, krijg jij 5 tickets voor de prijs van 4. Dan betaal je per persoon €87,-. Daar zijn de Nederlandse festival prijzen helemaal niks bij. Dat is nog niet alles, want de verrassings line-up van vrijdag 12 juli moet nog worden onthuld.

Reageer op artikel:
EXIT Festival onthult langverwachte line-up met knallers van artiesten
Sluiten