Sensationele licht- en kunstinstallatie SKALAR is nu in Nederland te bewonderen

redactie 9 Jan 2020 Entertainment

De audiovisuele bewegende kunstinstallatie SKALAR is een super vette lichtshow, wat nog extra wordt aangesterkt doormiddel van audio. De combinatie hiertussen zorgt voor een out of this world experience. Het is de allereerste keer dat een tentoonstelling van dit kaliber naar ons lage stukje aarde afreist. 

Gesynchroniseerde lichtstralen

Deze grootschalige artistieke productie is een samenwerking tussen de Berlijnse ontwerp- en kunst studio WHITEvoid, Amsterdamse dance promotors Audio Obscura en Westergas. Westergas wordt tijdelijk het speelveld voor deze bijzondere ervaring. Waarbij een mix van bewegende spiegels, perfect gesynchroniseerde lichtstralen en soundscapes bijeenkomen. Klinkt fucking dik.

SKALAR

Het tafereel is bedacht door lichtkunstenaar Christopher Bauder en muzikant Kangding Ray. SKALAR zal dus te zien zijn in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam. De geschiedenis van deze iconische locatie gaat terug tot 1902 en is sindsdien een podium geweest voor meerdere van dit soort shows; hierdoor is het de perfecte match voor SKALAR. In begin 2018 is de voorstelling ook al eens in Berlijn opgevoerd, daar trok het duizenden enthousiaste bezoekers.

De Gashouder is van 10 januari tot en met 5 februari 2020 het toneel van dit stukje spektakel. De verwachtingen voor de Amsterdamse editie zijn hoog! Aangezien het een audiovisuele lichtshow is komen alleen woorden niet tot zijn recht. Hier de trailer om je een grondiger beeld te geven. Zie je dit in combinatie met een party ook wel zitten? Wat dacht je van Peggy Gou x SKALAR?

 

 

Reageer op artikel:
Sensationele licht- en kunstinstallatie SKALAR is nu in Nederland te bewonderen
Sluiten