De nieuwe bus van Lexus is het privévliegtuig dat wél de weg op mag

Lexus maakt tegenwoordig indruk met luxe sleeën die moeiteloos concurreren met de meest luxe wagens van de grote Duitse merken. Daarom fronsten wij ook even de wenkbrauwen toen onze Japanse vriendjes hun nieuwste auto aankondigden. Een bestelbus! En hij is nog eens hartstikke lelijk ook. Tot de deur openging. Aha!

Tot nu toe richtte Lexus zich vooral op luxe coupés, sedans en SUV’s. Auto’s die leuk zijn om te rijden dus. Maar als je écht geld hebt, laat je je natuurlijk rijden. Dat snapt Lexus ook en dus kwamen ze met de LM.

Lexus LM

En van buiten lijkt ‘ie dus gewoon op een bestelbus. Of een auto die wel handig is als je per ongeluk een vijfling hebt gekregen. Veel te groot en zeker niet lachen om in te rijden. Daarbij komt het typische Lexus-design niet echt lekker uit de verf op zo’n enorme wagen. De typische grille wordt wel heel erg langgerekt en de typische lijnen zorgen in dit geval vooral voor een ongemakkelijk statisch busje. Wij zijn nog niet echt overtuigd.

Maar ja, dan gaan zogezegd die deuren open en valt alles op zijn plaats. Het gaat bij deze Lexus niet om hoe hij eruitziet. Van binnen is het een soort privévliegtuig. Normaal passen er negen man in een auto van dit formaat. Hier zijn het er vier (je kunt ook voor zes of zeven kiezen maar dan is je beenruimte weer foetsie).

En die beenruimte is dus enorm. Je zit in twee luxe stoelen met net geen kilometer aan ruimte voor je. Daarachter hangt een TV-scherm van 48 inch voor je vermaak. Om dat in perspectief te plaatsen: 48 inch vindt je moeder dus echt veel te groot voor in de woonkamer.

Dus of je nu CEO, Willem-Alexander of popster bent, als je echt in stijl aan wil komen, moet je deze Lexus halen. Hij komt ergens volgend jaar uit en moet een kleine twee ton kosten. Maar als je je laat rijden, snuit je daar waarschijnlijk je neus mee. Kun je er net zo goed een auto van kopen.

Reageer op artikel:
De nieuwe bus van Lexus is het privévliegtuig dat wél de weg op mag
Sluiten