De nieuwe James Bond wordt een powervrouw

redactie 15 Jul 2019 Entertainment

De opnames van de nieuwe James Bond zijn in volle gang en er wordt steeds meer bekend over hoe film nummer 25 eruit komt te zien. We weten dat Daniel Craig vaarwel zegt tegen zijn rol als 007. We hebben onze hersenen gekraakt over wie de volgende geheime agent zou gaan worden. Idris Elba, Tom Hardy of toch Tom Hiddleston? Het lijkt geen van allen te worden, want de nieuwe Bond wordt waarschijnlijk een vrouw. 

De taken van de Britse spion worden in de nieuwe film overgedragen aan een vrouw, volgens The Daily Mail. De zevende 007 zal gespeeld worden door Lashana Lynch. Haar kan je kennen van haar rol in Captain Marvel. In die film speelt ze Maria Rambea. Lashana  speelt in de nieuwe Bond-film de rol van Nomi en er wordt vermoed dat zij de rol van James Bond zal overnemen aan het begin van Bond 25. Volgens een bron in de krant is Nomi ongevoelig voor de charmes van Bond. Met het overdragen van de codenaam binnen de Britse inlichtingendienst MI6, is nog steeds niet duidelijk hoe de rol van James Bond zelf verder zal gaan in de filmreeks. Daniel Craig speelt de rol in ieder geval het komende deel voor het laatst.

Vrouwvriendelijker

Aan het eind van Spectre (2015) laat James Bond weten dat hij toe is aan zijn pensioen en dat hij klaar is met het leven als geheim agent. Hij woont op Jamaica (het eiland waar schrijver Ian Fleming zijn Goldeneye-retraite had), waar hij ver weg blijft van actie. Aan het begin van film 25 zal hij dan ook afscheid nemen van zijn functie als 007.

De setfoto’s van de film zouden duidelijk maken dat Lashana’s personage stiekem wel een hele belangrijke rol speelt. Op de set werd ze gefotografeerd met een safarijack dat lijkt op het jasje dat Roger Moore in The Man with the Golden Gun draagt. Het jack is een van de beroemdste looks van Bond.

Voor de nieuwe James Bond film werd actrice en schrijfste Phoebe Waller-Bridge gevraagd om het script iets bij de te schrapen. Zo moeten de teksten vrouwvriendelijker worden. De vrouwen die aan het woord komen in de film moeten scherper en geestiger uit de hoek komen en de emancipatie in de Bond-wereld moet beter volgens de makers. Met een nieuwe vrouwelijke 007 moet dit vast en zeker lukken. Maar of dit nou het beste idee is?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Introducing Nomi. Suit: @emiliawickstead Jewels: @maria_tash @cfconcept @bjorgjewellery Hair & make up: @pipwoods

Een bericht gedeeld door Lashana Lynch (@lashanalynch) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#BOND25

Een bericht gedeeld door Lashana Lynch (@lashanalynch) op

Reageer op artikel:
De nieuwe James Bond wordt een powervrouw
Sluiten