Enorme leeuw doet een poging eten te stelen door een luipaard achterna te klimmen

redactie 27 okt 2018 Entertainment

Video’s uit Afrika stellen nooit teleur. Er zijn constant epische battles aan de gang die wij dan vanuit onze veilige huisjes kunnen kunnen aanschouwen. Hier hoeven we namelijk niet bang te zijn voor een paar overpowerd poesjes. Vandaag is het een fittie tussen een leeuw en een luipaard.

Paul de Leeuw (zou toch leuk zijn als dit beest echt Paul heet) was vergeten te jagen, gelukkig was daar een drive-in boom waar de flinke kat een snelle hap dacht te kunnen halen. Helaas zag het luipaard in de boom het niet echt zitten zijn maaltje af te staan.

Klunzige klimmer

Nee, even zonder gekheid, dit is namelijk een best interessante confrontatie tussen twee gevaarlijke poezebeesten. We hebben je al eerder uitgelegd dat luipaarden meesters in de bomen zijn. De klimskills van de veel grotere en sterkere leeuw daarentegen laten te wensen over. Op een klunzige manier komt ‘ie toch een paar meter de boom in. Toch gaat het luipaard hier niet van zweten. Die weet namelijk dat ‘ie minder weegt, en dus hoger in de boom kan klimmen voordat de takken ‘knak’ gaan zeggen. Nu maar hopen dat ook Paul daar op tijd achter komt.

Wil je jezelf volledig transformeren tot Freek Vonk? Check dan hier ons stuk over een ander mega overpowered beest: de gorilla.

Reageer op artikel:
Enorme leeuw doet een poging eten te stelen door een luipaard achterna te klimmen
Sluiten