Deze Land Rover Defender is een remake van de iconische Chinook Helikopter

Deze brute Land Rover Defender heeft de looks en feel van de meest bekende helikopter ter wereld. De tweemotor sterke  helikopter is binnenste buiten gekeerd voor een Land Rover remake. Maar wie maakt er in godsnaam zo’n wagen?

Het Britse bedrijf Tecniq is gespecialiseerd in het customizen van dikke bolides. De mannen van Tecniq hebben deze Land Rover omgetoverd voor een eerbetoon aan de Chinook Heli. Deze vliegende tank is namelijk de langst gebruikte Eagle van de Royal Air Force. En laten we eerlijk zijn, iedereen die ooit een oorlogsfilm heeft gezien, herkent deze tweemotor sterke helikopter. Dus deze Chinook helikopter durven we wel iconisch te noemen.

Militaire Land Rover

De Land Rover is uiteraard voorzien met dezelfde dikke matte kleur groen. Gelukkig hebben de boys bij Tecniq niet alleen de kleur veranderd. Ze hebben het voertuig ook echt militair aangepast. Met handgemaakt marine leer op de deurhendels en carbon onderdelen die kogelwerend zijn, is het echt een legervoertuig geworden.

Interieur

Is het geen raceauto? De Land Rover is namelijk ook in het bezit van vier carbon racestoelen met schapenwol erin. Comfortabel en sportief dus. Naast de stoelen is het hele interieur een spiegelbeeld van de militaire wentelwiek. De terreinwagen heeft alle tactische en uiterlijke aspecten van de binnenkant van de chopper overgenomen en dat is eerlijk gezegd best bruut.

Power

De wagen heeft helaas niet hetzelfde vermogen als de helikopter, maar dat zou ook wel onrealistisch zijn. Toch levert de Ford Mustang 2.3-liter turbo motor een vermogen van 307 pk. Wij zijn natuurlijk veel snellere wagens gewend, maar deze tweeling van de Chinook is een kleine mannendroom. De Call of Duty feeling Land Rover is helaas niet in massaproductie en dus niet te koop. Alhoewel voor de juiste prijs is zo’n beetje alles te koop.

Reageer op artikel:
Deze Land Rover Defender is een remake van de iconische Chinook Helikopter
Sluiten