Lamborghini komt met snelste SUV ooit gemaakt

Redactie 15 Sep 2017 Machines

Echt serieuze snelheid en SUV’s waren tot voor kort een ondenkbare combinatie. Natuurlijk zijn er een paar uitzonderingen, maar het kolossale karakter van de auto’s gaat vaak ten koste van de echte pure snelheid. Daar gaat Lamborghini verandering in brengen.

Maak kennis met de het ultieme race monster onder de SUV’s: de Lamborghini Urus. De auto die door het bedrijf de ’s werelds snelste sport utility vehicle wordt genoemd.

Op de Frankfurt Motor Show sprak Maurizio Reggiani, hoofd research en development, over de eigenschappen en prestaties van de Urus. Hij maakte bekend dat het nieuwe model Lamborghini’s reputaties voor uitzonderlijke prestaties hoog houdt door sneller over de Nurburgring te gaan dan elke ander SUV ooit heeft gedaan. “Omdat het een Lamborghini is, zit het in zijn DNA om dat onze SUV sneller gaat dan 300 km/h,” zegt Reggiani.

Hij zegt ook dat het record op de Nordschleife er ook aan zal gaan. De Porsche Cayenne Turbo S heeft daar een tijd van 7:59,74 genoteerd staan. Dat de man van Lamborghini er zo zelfverzekerd over is, komt omdat de Lamborghini uit zijn 4.0 liter V8 motor een waanzinnige 650 pk kan halen tegen over de 570 pk van Porsche. Naast dat het monster zo snel is, ziet ‘ie er ook heel dik uit.

Foto’s: Lamborghini

Maxim

Reageer op artikel:
Lamborghini komt met snelste SUV ooit gemaakt
Sluiten