Laat je inspireren door ernstig zieke freediver Stig Pryds

redactie 9 mrt 2019 Entertainment

Je hebt van die dagen dat alles moeite kost. Zelfs de motivatie om op te staan uit je luie stoel en de afstandsbediening van de tv te pakken, kan je niet opbrengen. Tja, dat kan je voor lief nemen, maar je kan er ook wat aan doen. Een goede motivatievideo schijnt nog weleens te werken. Zeker de video van freediver Stig Pryds is er eentje waardoor je uit die luie stoel vliegt en eindelijk weer eens wat gaat ondernemen. Go Stig.

We hebben het niet over the Stig van Top Gear. Nee, we hebben het de Deense recordhouder Stig Pryds. Deze man heeft een bijzonder verhaal. In 2008 werd de arme ziel gediagnosticeerd met artritis psoriatica. Dat is een combinatie van ontstekingsreuma en de huidziekte psoriasis. Een flinke domper voor een jonge vent. Na vijf jaar pijn lijden en afhankelijkheid van medicijnen was het genoeg voor Stig. Hij stopte met medicijnen en besloot anders met zijn ziekte om te gaan. Hij begon met yoga, een ander dieet en freediving.

Freediver Stig Pryds

Dat freediving is ‘ie, op z’n zachtst gezegd, aardig goed in geworden. ‘Ik veranderde van een kansloze kreupele in een fantastische atleet. Hiermee kon ik kinderen en mijn omgeving laten zien dat waar een wil, ook een weg is’, kunnen we lezen op zijn eigen site. Wat een held! Blijf nog maar drie minuutjes zitten en laat je inspireren door deze bijzondere knaap. Want dat is ‘ie!

 

Reageer op artikel:
Laat je inspireren door ernstig zieke freediver Stig Pryds
Sluiten