Bagage personeel British Airways eert Freddie Mercury

redactie 6 sep 2018 Entertainment

Gisteren zou Queen-frontman Freddie Mercury 72 jaar geworden zijn. Helaas overleed de legende 27 jaar geleden aan de gevolgen van aids. Dat zijn muziek nog springlevend is bewijst deze bijzonder actie van het bagagepersoneel van British Airways. Ineens dansten er 9 Freddie Mercury’s door de bagagehal van Heatrow Airport in Londen.

Er is een bijzondere reden voor dit eerbetoon van de mannen. Freddie himself heeft namelijk ook een tijdje gewerkt als bagagemedewerker voor British Airways op het vliegveld in Londen. Dat was natuurlijk allemaal voor het succes van Queen. Pittig langgeleden dus. In 1970 ging hij aan de slag bij Queen tot aan zijn dood in ’91. Freddie werd een muziekicoon. En volgens velen was hij de grootste rockzanger ooit.

I want to beak freeeee, I want to break freeeeee

In het kader van ‘Freddie For A Day’ en de bioscoopfilm ‘Bohemian Rhapsody’ besloten British Airways en Heathrow iets bijzonders te gaan doen. Het bagagepersoneel kreeg hiervoor de hulp van choreograaf Lyndon Lloyd bekend van de de Britse X-factor. Het resultaat is verbluffend. Compleet uitgerust met een zwarte plaksnorren en gele jacks wisten zij de passagiers in terminal 5 te verrassen met  ‘I Want to Break Free’. Een lekker begin van je reis.

De film

De bioscoopfilm ‘Bohemian Rhapsody’ is vanaf 24 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen, daar zitten ook scenes in van zijn tijd als bagagemedewerker op de luchthaven. Lijkt ons wel een mooie film om een donkere herfstavond mee te spenderen.

Reageer op artikel:
Bagage personeel British Airways eert Freddie Mercury
Sluiten