Koning Pils opgelet: bij vv Oeken krijg je al 10 jaar lang een koude rakker voor dezelfde prijs

Dat alles duurder wordt en de inflatie ons tegemoet danst, is natuurlijk niks nieuws. De prijzen die de consument voor een lekker koud pilsje moet betalen, stijgt ook. Maar daar denken ze bij voetbalclub vv Oeken anders over. De bierprijs is bij hen al tien jaar hetzelfde en de amateurclub is niet van plan om daar verandering in te brengen.

Een gele rakker met een twee vingers dikke schuimrand op de kop tikken voor een klein prijsje, zit er al een tijdje niet meer in. De gemiddelde prijs voor een flesje engelenpis is €3. Voetbalclub vv Oeken hanteert al tien jaar dezelfde prijs. En dat is de helft van het gemiddelde. Bij deze vereniging rollen de biertjes dus voor €1,50 over de toonbank. Er is min of meer een ongeschreven regel dat de prijs van een flesje bier in de kantine niet verhoogd mag worden. Toch maar even langs voor de derde helft bij vv Oeken dus.

Derde helft

Sportverenigingen worden ook geraakt door de torenhoge inflatie en energiekosten. Ook zij zijn dus genoodzaakt om hun kantineprijzen te verhogen. Behalve in de voetbalkantine van Oeken. “Wij zijn een sportkantine en geen kroeg. Dus we willen de prijzen niet te hoog maken. Voor ons is het geen commercieel model. We kunnen het altijd doen zonder die inkomsten”, zegt clubvoorzitter Emile Jager in een interview met De Gelderlander.

Gemiddeld worden er drie- à vierhonderd biertjes in een weekend verkocht bij de sportclub. Een kleine prijsverhoging zou de club wel veel geld kunnen opleveren. De frisdrankprijzen zijn even goedkoop als het bier en mogen ook niet stijgen. De club wil niet dat het bier goedkoper is dan de frisdrank. Door de lage bierprijs komen tegenstanders weleens met het ov om zich tijdens de derde helft goed te bezatten. Als jij de volgende keer ziet dat vv Oeken bij jou in de competitie zit, dan weet je dus wat je te wachten staat. En dat zal je vast niet erg vinden. Mocht je verloren hebben, kan je je tenminste nog tot Koning Pils laten kronen. Cheers mate!

Reageer op artikel:
Koning Pils opgelet: bij vv Oeken krijg je al 10 jaar lang een koude rakker voor dezelfde prijs
Sluiten