Koenigsegg Regera verbreekt weer het 0-400-0 km/u record

redactie 27 Sep 2019 Machines

Terwijl de mannen van Bugatti een maandje geleden nog de champagnefles openschoten voor het verbeteren van hun eigen 0-400-0 km/u record. Geeft het Zweedse Koenigsegg ze nu alweer de middelvinger. Zij verpulverde op eigen bodem het record van Bugatti.

Koenigsegg is de baas

De Bugatti Chiron deed het in 2017 natuurlijk hartstikke leuk met zijn record van 0-400- km/u in 41,96 seconden, maar daar moesten de Zweden om lachen. Tijdens die lachbui besloten de mannen om maar weer even serieus aan het werk te gaan om Bugatti een koekje van eigen deeg te geven. En bloody hell dat hebben ze dan ook even gedaan. De mooie 41,96 seconden werd eventjes helemaal vernietigt. De Koenigsegg Agera RS deed er namelijk maar 36,44 seconden over. Hierna deden ze nog een ultieme poging wat resulteerde in 33,29 seconden. Bam! Daar kreeg Bugatti even een Zweedse gehaktbal in zijn gezicht.

Zout in de wonden

Nu zitten we in september 2019. Om Bugatti nog meer hoofdpijn te bezorgen, gooide de Zweden even wat extra zout in de nog altijd helende wonden. Op het Råda vliegveld in Zweden wisten zij met fabrieksrijder Sonny Persson namelijk hun eigen record opnieuw te verbreken. Hij deed het met de Koenigsegg Regera in 31,49 seconden, waardoor het eigen record met een dikke twee seconden werd verbeterd. In de video is te zien dat hij met de Koenigsegg Regera van 0-400 km/u gaat in 22,87 seconden en vervolgens staat hij na 8,62 seconden weer stil. Holy shit! Bugatti jullie zijn aan de beurt jongens.

Reageer op artikel:
Koenigsegg Regera verbreekt weer het 0-400-0 km/u record
Sluiten