Kippenvel na trailer ‘Unbroken’ over gouden favoriet snowboarden, Mark McMorris

Redactie 8 feb 2018 Entertainment

Het zijn een paar roerige jaren geweest voor snowboarder Mark McMorris. Na verscheidene heftige blessures die voor de meeste het einde carrière zou betekenen, bereidt Mark zich momenteel voor op de Olympische Spelen. Zijn enige doel is om goud te halen op de slopestyle en big air. Over zijn herstel, doorzettingsvermogen en dromen is de film ‘Unbroken’ gemaakt waarvan de trailer al veel goeds belooft.

Ondanks dat Mark een paar weken voor de Olympische Spelen in Sotsji (2014) een blessure opliep, won hij brons. Tegen CBC Sports zei hij hierover: “Om op het podium te eindigen was een droom die uitkwam. Ik kan het niet uitleggen. Ik ben de afgelopen periode door zo’n hectische periode gegaan”.

Na Sotsji brak hij in februari 2016 zijn been. Na een heftige, toch redelijke snelle herstel, was hij weer aan het snowboarden in juli 2016. Wat een eindbaas! Helaas was het herstel niet van lange duur. Aan het einde van het 2016/17 seizoen ging Mark met een paar vrienden snowboarden bij Whistler, B.C. Hier maakte Mark McMorris een heftige val. Het resultaat was een gebroken kaak, een gebroken arm, een gescheurde milt, een bekkenfractuur, gebroken ribben en een geklapte linker long. Alsof je niet nog meer kunt scheuren.

Na verscheidene succesvolle operaties is Mark helemaal back on track en klaar om voor team Canada uit te komen tijdens de Olympische winterspelen in PyeongChang. Volgende week woensdag om 03.00 uur is de documentaire te zien op CBC-TV.

Foto: screenshot YouTube

 

Reageer op artikel:
Kippenvel na trailer ‘Unbroken’ over gouden favoriet snowboarden, Mark McMorris
Sluiten