Deze zomer kun je heerlijk veel kip eten op het Kipfestival in Amsterdam en Rotterdam

Redactie 23 mei 2018 Entertainment

Ben jij een echte kipliefhebber en peuzel jij kippenpootjes en vleugeltjes alsof je leven ervan af hangt? Goed nieuws, want het Kipfestival komt voor het eerst in Rotterdam. Amsterdam had al een tijdje het mooiste festival van het land en nu komt er een tweede plek bij. Kippen over de hele wereld verzameld op één plekje om eens lekker op te peuzelen.

Het mooiste weekend van het jaar zal op vrijdag 27 tot en met 29 juli plaatsvinden in Amsterdam. De Rotterdammers, buurtbewoners en kippenlovers kunnen op vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus los gaan. Op het festival vind je meer dan 50 verschillende bereidingen van kip. Lekkurrrr!

Wereldreis

Je kunt dus nu onvervalst lekker veel soorten kip naar binnen schuiven. Wil je wat voorbeeldjes horen? Natuurlijk wil je dat. Potverdorie, daar zitten toch een aantal pico bello kippetjes bij als je het ons vraagt. Neem nou de Jamaican jerk chicken of de Indonesische saté van kippendij. Ja, ze zijn echt van alle markten thuis. Sta je op een punt om een brief te schrijven om het festival aan te klagen dat ze plofkip verkopen, helasch. Er is helemaal geen een plofkippie op het Kipfestival te vinden, dus ze zijn ook nog eens diervriendelijk bezig.

Kipfestival

Songfestivalhit

Tijdens het genieten van een heerlijke verse chicken, kun je op de achtergrond genieten van elke soorten genres muziek. Lekker swingen op reggae, afro, latin, dancehall of soca-muziek, het kan bijna niet gekker. Dat is het nog niet, want er zullen ook workshops plaatsvinden. Dans- en kookworkshops in overvloed. Je kunt nu je slag slaan om bijvoorbeeld de Salsa of Kizomba te leren. De workshop hoe-scoor-ik-een-songfestivalhit-op-gebied-van-kippen, is helaas niet te volgen. Ze kunnen eenmaal niet alles. Wil je nu tickets scoren, dan geef even een gezellig bezoekje aan kipfestival.com. Zien we je daar!

Foto: Kipfestival

Reageer op artikel:
Deze zomer kun je heerlijk veel kip eten op het Kipfestival in Amsterdam en Rotterdam
Sluiten