Deze gast woont al 22 jaar in een zandkasteel

Redactie 23 mei 2018 Entertainment

Je moet er geen problemen mee hebben om zand tussen je reet te krijgen, want dat is wel te verwachten. Deze dude was het niet eens met de huur van zijn appartement en verhuisde naar het strand. Daar bouwde hij een huge zandkasteel en nu staat hij bekend in Rio de Janeiro als The King.

Het is wel een immense omslag om ineens van een chill appartement naar het strand te verhuizen. Deze man begon dakloos en werd uiteindelijk de held van het strand van Rio. Tja, als je het niet eens bent met de hoge kosten van je huur, wat heb je dan te verliezen.

Gratis

In Rio de Janeiro zijn de huurkosten intens hoog. Zo zijn de gemiddelde huurprijzen zelfs hoger dan het gemiddelde inkomen in de stad. Dat betekent dus schulden. Nu betaalt The King helemaal niets meer voor zijn appartementje op het strand, het is namelijk geheel gratis. Het was ook eerst niet de bedoeling om echt in het zandkasteel te gaan wonen. Het gebouw was eerst een opslag voor al zijn boeken en materialen. Uiteindelijk besloot de man om er toch te gaan wonen. “Het is zo lekker om wakker te worden aan de zee. Daarnaast heb ik nu alle vrijheid.”

Boekenwinkel

Hij woont dus onder het dak van een heus paleis. Zijn slaapruimte is een mooie 3 vierkante meter. Da’s niet veel, maar The King heeft dit ook niet nodig. “Ik ben heel tevreden met wat ik heb. Soms voel ik mij wel eens alleen, maar dan denk ik hoe tevreden ik ben over mijn leven en besef dan dat ik heel gelukkig ben.” Natuurlijk moet hij ook overleven. Zo runt hij aan het kasteel zijn eigen boekenwinkel. Ideaal dus als je je even verveelt. Van dat geld koopt hij onder andere eten, drinken en zijn douche aan de andere kant van de straat bij de brandweer.

Gaudi

Het kasteel is niet zomaar zonder gedachte gebouwd. Deze dude is een echte kunstenaar, want hij heeft het ontwerp van zijn zandkasteel geïnspireerd op de kunstwerken van Antoni Gaudi en Oscar Niemeyer. Als je eerlijk bent, het kasteel ziet er ook ziek goed uit.

Foto: Screenshot Youtube

Reageer op artikel:
Deze gast woont al 22 jaar in een zandkasteel
Sluiten