Kingsman prequel The King’s Man gaat terug naar het begin tijdens WOI

redactie 16 Jul 2019 Entertainment

Het is alweer tijd voor de derde Kingsman-film. In 2015 kwam de eerste uit wat de doorbraak betekende voor Taron Egerton. De film verraste ons heel positief en ook deel twee was genieten. The King’s Man is dus een prequel en die brengt ons terug naar het ontstaan van de Kingsman.

Helaas zien we Colin Firth (Harry Hart) of Taron Egerton (Eggsy) dus niet terug in deze film, maar we zien Ralph Fiennes (Schindler’s List, Harry Potter) wel shinen als nieuwe geheim agent. Hij neemt de jonge Conrad onder zijn hoede en leidt hem op tot volwaardig spion. Daarbij springt niemand minder dan Liam Neeson bij om een handje te helpen.

Raspoetin

Zoals we gewend zijn nemen ze bij Kingsman een loopje met de geschiedenis, ze interpreteren het op hun eigen manier. Toch is de bad guy er eentje met heel veel historische achtergrond, namelijk Raspoetin. Waar de eerste drie films ook erg komisch waren, lijkt deze film wat duisterder. Dat lijkt in ieder geval zo als we kijken naar de eerste trailer.

Er zit zelfs nog een vleugje Nederland in de film. Nee geen rolletje voor Marwan Kenzari die lekker aan de weg timmert in Hollywood, maar een Nederlands personage. Margaretha Geertruida Zelle zegt je waarschijnlijk niks, maar ze staat ook bekend als Mata Hari. Ze was een exotische danseres, maar werd door de Fransen beschuldig van spionage.

We moeten nog wel even geduld hebben voordat we de film kunnen checken. Hij draait namelijk vanaf 13 februari in de Nederlandse bioscopen.

Reageer op artikel:
Kingsman prequel The King’s Man gaat terug naar het begin tijdens WOI
Sluiten