‘King Kazu’ is met zijn 52 jaar de oudste profvoetballer ter wereld

redactie 27 Feb 2019 Entertainment

Te oud om profvoetballer te worden? Er is nog hoop! Kazuyoshi Miura is de oudste, nog steeds actieve profvoetballer en heeft gisteren 52 kaarsjes mogen uitblazen. De Japanner heeft een fenomenale carrière gehad en beleefde zijn piek toen de meesten van ons nog met duplo speelden. FHM zet zijn loopbaan in perspectief.

‘King Kazu’ zoals hij ook wel liefkozend wordt genoemd werd op 26 februari in 1967 geboren. In 1986 tekende hij zijn eerste profcontract bij Santos in Brazilië, die zomer zou Diego Maradona met zijn ‘hand van God’ het WK op zijn kop zetten. Na een aantal jaar rondzwerven keerde hij in 1990 terug naar Japan bij Verdy Kawasaki. Kazu werd via die club een vaste waarde voor de nationale selectie van Japan. In 1994 werd hij verkozen tot MVP van de J-League 1 en liet daarmee Gary Lineker (actief in Nagoya) achter zich. De Brit die tegenwoordig bekend is voor zijn commentaar bij de BBC is slechts zeven jaar ouder en beëindigde dat jaar zijn loopbaan. Kazu was echter nog lang niet klaar en zou nog 25 jaar blijven ballen.

Zo won hij in 1999 de titel in Kroatië in hetzelfde jaar dat AC Milan-sluitpost Gianluigi Donnarumma geboren werd. In 2000 zou hij zijn laatste interland spelen. Hierna bleef hij in Japan, op een korte verhuurperiode in 2005 aan Sydney FC na. Waardoor hij kan opscheppen omdat hij op vier verschillende continenten heeft gespeeld.

Ploeggenoot van Calvin Jong-A-Pin

Sinds 2005 is hij actief voor Yokohama FC en speelde voornamelijk in de J-League 2. Ook is hij ploeggenoot van Calvin Jong-A-Pin (kennen we hem nog?). De voormalig Nederlands jeugdinternational vertelde in een interview aan ElfVoetbal over zijn ervaringen met dit fenomeen. “Hij heeft een personal coach die elke dag met hem aan de slag gaat. Hij betaalt die man ook uit eigen zak. King Kazu is de hele dag bezig om fit te blijven. Zijn focus ligt helemaal op voetbal. Hij is de hardst werkende voetballer die ik ooit ben tegengekomen. Echt een icoon. Hij speelde vroeger in Brazilië met spelers als Dunga en bij Genoa met John van ‘t Schip. Je kan het je bijna niet voorstellen hoe lang hij al voetbalt.”

FIFA

King Kazu is dan ook de enige voetballer die zowel speelbaar in FIFA 96 en FIFA 19 is:

Oudste doelpuntenmaker ooit

Twee jaar geleden brak de Japanner bovendien het 52 jaar oude van Sir. Stanley Matthews als oudste doelpuntenmaker in een profwedstrijd ooit. Zoals altijd vierde hij dit met zijn kenmerkende dansje:

Reageer op artikel:
‘King Kazu’ is met zijn 52 jaar de oudste profvoetballer ter wereld
Sluiten