Ketamine blijkt goede remedie tegen migraine

Redactie 23 okt 2017 Entertainment

Sta je op een feestje lekker te gaan op de beats en ben je compleet in je hogere sferen, komt er ineens een hallucinerende dolledwaas voorbijgekropen. Grote kans dat deze partysnoeper iets te veel van de ketamine in z’n neus heeft gepropt. De partydrug, die eigenlijk bedoeld is als antidepressiva of om een paard mee plat te spuiten, zou nu ook een goede remedie zijn tegen migraine.

Tijdens een proef kreeg een groep van 61 mannelijke migrainepatiënten gedurende drie tot zeven dagen een lage dosis van de recreatieve drug toegediend. Daarvoor moesten de mannen hun barstende koppijn beoordelen met een cijfer op de schaal van 1 tot 10. Met een gemiddeld cijfer van 7,5 hadden de heren dus behoorlijk last van het kloppende gevoel in de bovenkamer.

Zonder dat de proefkonijnen last hadden van de bijwerkingen, en dus niet maximaal hallucinerend zichzelf in sprookjesland waanden, kwam er na afloop van het onderzoek een gemiddeld hoofpijncijfer van 3,4 uit testbank gerold. Ze lagen er dus niet zo bij als deze trippende patiënt. Met als top dat er op de vierde dag van de ketamine-infusie de laagste pijncijfers werken genoteerd door de light-harddrugs gebruikers. Na het hele traject had 75% van de proefpersonen ook nog minder last van pijn. Voel je een knallende migraineaanval opkomen? Even de snellijn laten voorrijden, een puntje keta naar binnen en je kan weer als de brandweer.

Doet ons wel denken aan dat ene briljante verhaal waarop per ongeluk ketamine op een bruiloft werd geserveerd

 

Foto: FOX8

Nu.nl

Reageer op artikel:
Ketamine blijkt goede remedie tegen migraine
Sluiten