Rijplezier verzekerd met fijne gooi-en-smijt fiets Kawasaki Z650

Bij Kawasaki valt er meer te kiezen dan aan smaken in de ijssalon. Maar niet getreurd: wij filteren graag onze favorieten eruit. De Kawasaki Z650 past onverminderd in dat rijtje.

De Kawasaki Z-series is een van de succesnummers van de Japanners. Sterker nog: ze ownen het naked bike segment. Als je net komt kijken dan kun je voor de Z125 gaan. Als je het absolute topmodel wil hebben dan moet je voor de ZH2 gaan. Maar er is nog een middenweg: de Z650 en de Z900. Na eerder de Z900 te hebben getest, gaan we dit keer een treetje lager met de Z650, die een flinke opfrisbeurt heeft gekregen.

Kawasaki Z650

Lime green

Dit is mede ingegeven door de intrede van de Euro5-norm (de emissie-norm van de EU om minder schadelijke stoffen uit te stoten), maar ze hebben niet nagelaten om ‘m flink aan te pakken. Het model beschikt de karakteristieke kenmerken zoals we die kennen van de Z-series. Dat zie je aan de scherpe neus, maar bijvoorbeeld ook in de achterlichten waarin a la Zorro een Z uit LED-lampjes is gegrafeerd. Ook visueel zeer aantrekkelijk is het verkorte chromen uitlaatje. We krijgen ‘m mee in de kleurencombi Pearl Blizzard White en Metallic Spark Black. Een chique benaming voor een kleurencombinatie van wit, zwart en groen, waarbij het buizenframe en de velgen niet zijn voorzien van het bekende Kawasaki-groen, maar hebben ze er dit keer een lime achtige kleurtje aan gekoppeld.

Dat buizenframe is een van de eyecatchers van de bike, zeker die witte kappen in combi met deze kleur groen knallen er uit. Het geeft ‘m dat vinnige uiterlijk dat past bij de stoere Z-serie van Kawa. Mede bepalend daarin zijn de brede schouders in combi met de slanke kuip, waarop jij met je bips prima zit. Ook interessant is dat je op de Z650 ‘gewoon’ over het 10,9 TFT-kleurendisplay beschikt. Daarin wordt info weergegeven als de versnelling, schakelindicator, brandstofmeter en uiteraard je snelheid. Ook kun je een Bluetooth koppeling maken met de Rideology app, wat zeer handig is.

Kawasaki Z650

Charme

Voor de ervaren motorrijders en die diehard snelheidsfreaks heeft Kawa genoeg fraai materiaal in het assortiment zitten. De 650 is voor een brede groep motorrijders op de markt gezet. Niet in de laatste plaats omdat het vermogen ook nog naar 35 kW gezet kan worden, zodat ‘ie ook geschikt is voor de jongelingen die enkel hun A2 rijbewijs hebben gehaald. Maar als je je volle rijbewijs in huis hebt, dan wil je natuurlijk ook de volle pk’s benutten. De 649cc twin levert 68 pk en 64 Newtonmeter en dat is genoeg om plezier mee te beleven. Dat ligt niet zozeer aan de hoeveelheid paarden, maar wel aan het minimale aantal kilo’s. 188 kilo slechts, waarmee je heerlijk bochtenspel kan afleveren. Links, rechts, links, rechts is een feestje. Dit zijn de dingen waardoor je ooit voor het motorrijden bent gevallen. Daar is heus geen Kawasaki Ninja H2 met tweehonderdzoveel pk voor nodig. Met name op de dijkweggetjes komt ‘ie optimaal tot z’n recht. Dat maakt ‘m ook voor de doorgewinterde motormuis echt een hartstikke leuke machine.

Toch vinden we dat het vooral een fijne instapper is. Of je nu net begint met rijden of na een jarenlange afwezigheid weer je rentree maakt op de tweewieler. Het aantrekkelijke prijskaartje van €7.999,- speelt daarin ook een prominente rol. Voor dat sommetje haal je een volwassen bike in huis die garantie op rijplezier geeft. Die uiterlijke details geven ‘m dan net dat extra beetje schwung waar je op zit te wachten.

Meer info over de Kawasaki Z650 kun je vinden op kawasaki.nl

Specs Kawasaki Z650

Motor: Parallel twin
Motorinhoud: 6498 cc
Vermogen: 68 pk op 9.500 toeren per minuut
Max koppel: 64 Newtonmeter
Gewicht: 188 kilo
Tankinhoud: 15 liter
Prijs (vanaf): €7.999,-

Gallery

Credits

Tekst + Beeld: Chris Riemens

Meer motortesten?

Reageer op artikel:
Rijplezier verzekerd met fijne gooi-en-smijt fiets Kawasaki Z650
Sluiten