Kawasaki viert de 50e verjaardag van de Jet Ski met een paar kneiterdikke waterknallers

Het is misschien wel de ultieme zomerbezigheid als het echt warm is: lekker over het water scheuren op een Jet Ski. Door de hoge snelheden en opspattend water is het de beste manier voor een beetje verkoeling als de temperatuur op het strand van Saint Tropez echt niet meer te harden is. Pionier op het gebied van jetski’s is Kawasaki. Zij waren 50 jaar geleden de eersten die met het fenomeen aan de haal gingen. Een mooi jubileum dat vraagt om een feestje!

Jetski is inmiddels een algemene term voor waterscooters maar het is een geregistreerd trademark van de Japanners. Officieel mogen dus alleen de waterscooters van Kawasaki de naam Jet Ski dragen.

50 jaar Jet Ski

De eerste modellen produceerde Kawasaki vooral voor onderzoek en racing, maar al snel werd de vraag enorm. Dat leidde tot de massaproductie van de JS-serie. Inmiddels zijn we vijftig jaar verder en hebben er een hoop merken Kawasaki nagedaan in hun vooruitstrevende waterscooter-technologieën.

Inmiddels heeft Kawa meer dan zestig modellen geproduceerd en dat ging altijd vrij lekker. De motoren leenden ze gewoon uit hun motorfietsen en dus konden ze zich mooi richten op nieuwe technologie om het maximale te presteren op het water.

Kawasaki Ultra 160 LX

De dominantie in waterscooterland uit zich nu in de nieuwe Ultra 160 LX. Die geeft concurrenten het nakijken met zijn prestaties, techniek en handling op het water. Uit de Ninja-motor leenden ze een motorblok van 1.498 cc, maar de vergelijking met de Ninja houdt daar ook meteen op. De diepe V-vorm in de romp zorgt voor soepele prestaties en nauwkeurige besturing in uiteenlopende watercondities.

Hij is ook helemaal vernieuwend ten opzichte van eerdere jetski’s van het merk. Vanaf het dek is ‘ie volledig nieuw ontworpen en hij biedt aanzienlijk hogere niveaus van technologie, comfort en gemak dan zijn voorganger, de ULTRA LX.

Kawasaki Ultra 310

Vorig jaar lanceerde Kwaakie nog de 310-serie als meest krachtige en luxueuze jetski’s ooit. Daarmee heeft het merk inmiddels een indrukwekkende line-up opgebouwd aan waterrazers. Als je overweegt om zo’n unit aan te schaffen, vind je bij Kawasaki dus altijd wel wat je zoekt.

De 310 heeft eveneens een motorblok van 1.498 cc en die produceert maar liefst 310 pk. Dat verklaart meteen die naam. Dankzij de launch control vlieg je uit de startblokken en daarbij komt ‘ie met nog talloze andere features die je ritje op het water zo optimaal mogelijk maken. In vijftig jaar heeft Kawasaki dus nooit stil gezeten en daarmee blijven ze nog altijd voorloper op het gebied van jetski’s. Wij weten wel waar we deze zomer aankloppen als we ons even flink willen uitleven op het water!

Voor meer info, check kawasaki.nl.

Reageer op artikel:
Kawasaki viert de 50e verjaardag van de Jet Ski met een paar kneiterdikke waterknallers
Sluiten