Je kater wordt officieel veel erger nadat je de 29 bent gepasseerd

Voor sommigen onder ons slecht nieuws, voor de jongere lezers weer mazzel. Je kater wordt steeds zwaarder wanneer je de 29 bent gepasseerd. Dat wisten we al, maar nu is het officieel. Dat bleek uit een onderzoek en eigenlijk is het best wel logisch waarom.

Het is immers één keer per week weekend en dan moet er dus gezopen worden. Het grote nadeel is dat je de volgende morgen (of middag) vaak wakker wordt met hoofdpijn alsof je drie uur hebt staan vechten met Rico Verhoeven. Super kut natuurlijk, maar hoe komt het nu dat als je ouder wordt, steeds meer last krijgt van een kater?

Buffy The Vampire Slayer Beer GIF - Find & Share on GIPHY

Kater hormonen

Het is zo dat als je nu 40 bent en je terug kijkt naar je jonge jaren, je niet zo’n erge kater had als hoe je deze morgen op stond. Wat is daar toch de oorzaak van? Het zit volgens de Australische diëtiste Kate Save allemaal zo. Doordat je hormonen door de tijd ook mee veranderen, zorgt dat ervoor dat je lichaam alcohol anders verteert. Je nierfunctie neemt ook af als je ouder wordt en je lever gaat traag werken. Althans, als je die al niet verneukt hebt.

Blijven trainen

Er bestaat nog een theorie. Misschien voor de jeugd wel een hele interessante. Hoe ouder je wordt, je gaat gewoonweg steeds minder uit. We worden allemaal een beetje meer ‘volwassen’ en denken iets meer aan onze gezondheid. We drinken daardoor dus ook automatisch minder alcohol zodra we ouder worden. Elke weekend je helemaal lam zuipen zit er eigenlijk op je 35ste niet meer in. Kun je trouwens ook deze pil slikken. Dat is juist de reden waarom je meer last hebt van een kater. Je bent het minder gewend en dus komt de klap harder aan. De conclusie van dit onderzoek is dus ook dat je getraind moet blijven. Ga dus niet afnemen, maar blijf ‘trainen’. Zo zal je kater hetzelfde blijven. Hatsee, das pas een mooie tip, of niet?

Drinking Beer Lol GIF by America's Funniest Home Videos - Find & Share on GIPHY
Reageer op artikel:
Je kater wordt officieel veel erger nadat je de 29 bent gepasseerd
Sluiten