Vader en zoon vinden anti-kater pil uit die je moet verlossen van hoofdpijn

Redactie 22 nov 2017 Entertainment

Bier zuipen en de volgende dag fris naar je werk. Het is vanaf nu mogelijk met de anti-kater pil: Zober! De pil is een idee van zoon Niels en vader Jacco Pesser. Niels, die geneeskunde studeert aan de Radbouduniversiteit, en vader Jacco, die apotheker is, bedachten dit katermedicijn tijdens een fietsvakantie. Het duo is bij thuiskomst de boeken ingedoken en vonden iets waar ze mee aan de slag konden, namelijk: groene thee. Katers zijn vanaf nu verleden tijd.

De apotheek van Jacco werd omgebouwd tot proeftuin waar de twee aan de slag gingen met stoffen, bindmiddelen en een basis van speciale groene thee. Wat er precies allemaal in de pil zit zeggen ze niet. Het geheime recept mag niet worden nagemaakt, verklaart vader Jacco. Oké, Jacco.

Maar nog niet iedereen is overtuigd van de werking van dit katermedicijn. Frans Russel, hoogleraar farmacologie en toxicologie van de Radboud Universiteit, is van mening dat nooit is aangetoond dat groene thee een kater volledig kan doen verdwijnen. Heeft het lichaam normaal een uur nodig om een glas bier af te breken, dat doet het daar nu vijftig minuten over. Dat zet niet veel zoden aan de dijk.’ Bovendien, zo benadrukt Russel, kwam dat resultaat uit een studie met muizen. ‘Bij mensen is het allemaal niet uitgezocht.’

Voor het geld doen ze het in ieder geval nog niet. Het pilletje, dat je kunt bestellen via de site, levert momenteel geen winst op vanwege de kleine oplage en opstartkosten. Een doosje met zes pillen kost €5,59 euro en een doosje met 24 pillen €21,95. Voor het gewenste effect is het de bedoeling dat je voor elk genuttigd glas alcohol een pil neemt.Dat kan flink in de pillen lopen dus. Doe er maar 24 dan!

Foto’s: Zober!

Reageer op artikel:
Vader en zoon vinden anti-kater pil uit die je moet verlossen van hoofdpijn
Sluiten